14 Mart 2011 Pazartesi

Serbetli Tatli


Malzemeler (25-30 adet)
1 yumurta
2-3 kasik pudra sekeri
6 kasik tereyagi
3-4 kasik kanola yagi
1-2 yemek kasigi hindistan cevizi
1 cay kasigi vanilya ozu
3 yemek kasigi sut
1 yemek kasigi yogurt
yarim su bardagi irmik
aldigi kadar un
ince cekilmis ceviz

Serbeti icin:
3 su bardagi su
3 su bardagi seker
Limon Suyu

Yapilisi
Tereyagi eritilir, kanola yagi, yumurta, sut, yogurt, seker,vanilya ve hindistan cevizi derin bir kapta tel cirpici ile karistirilir.Firin 200 dereceye getirilir.Uzerine irmik ve aldigi kadar un ilave edilip yogurulur. Ceviz buyuklugunde parcalar koparilip yassi hale getirilir. Icine ince cekilmis cevizden koyulup kapatilir. Yaglanmis veya yagli kagit serilmis tepsiye dizilir. Pembelesene dek pisirilir.Tatliyi firina verdikten sonra serbeti kaynatilir, istege gore birkac damla veya daha fazla limon suyu atilir ve iliyana kadar sogutulur, tatli firindan ciktiktan 5-10 dk sonra uzerine dokulur.

Elif diyor ki;
Cuma gunu aksam eve geldigimde tatli krizlerimin de beni ziyarete geldigini farkettim.Bu sefer tatli krizlerimi hazir, kalorili birseyler yiyerek gecirmek yerine kendim tatli yapmaya karar verdim. Serbetli tatlilari cok seviyoruz ama burda pek yok. Sadece international markette Yunanlilarin yaptigi baklavayi bulabiliyoruz. Cok pahali degil ama tadimlik 3 -5 tane aldigimizda en az 5 dolar tutuyor.Hal boyle olunca ben de girdim mutfaga, biraz kalburabasti biraz sekerpareyi andiran bu tatli cikti ortaya:) Bir sonraki hedefimiz ise baklava:)

5 Mart 2011 Cumartesi

Tavuklu, Soslu Salata


Malzemeler
Marul, Havuc, Konserve Misir, Domates, Kirmizi Lahana
Izgara Tavuk Gogsu
Sarimsakli Kitir Ekmekler
Salata Sosu

Elif diyor ki;
Aksam veya ogle yemeklerinde bazen boyle salatalar yapiyorum kendime.Hem saglikli, hem hafif ama en onemlisi de pratik oluyor:)Burada alistigim bildigim ve de cok sevdigim zeytinyagi+limon veya sirke suslemiyor salatalari. Cok ilginc bir sekilde deyim yerindeyse binbir cesit salata sosu var marketlerde ve cogu da kremali. Ben de gecenlerde, salatalarimda denemek icin creamy ceasar sosunu aldim. Creamy Ceasar in yerine biraz yogurt, mayonez, sarimsak, sirke, zeytinyagi ve varsa parmesan peyniri karistirilabilir.Zaten sosun icindekiler de temelde bunlar. Bu sosu ilk defa bu salatamda kullandim.Sonuc guzel oldu ama zeytinyagi+limon ikilisini hic bir sosa degismem sanirim:)Sarimsakli ekmekler ise gerek pizzacilarda gerek salataya katmak icin kare kare kesilmis halde bir cok sekilde satiliyor yeniliyor.Bence cok da lezzetli oluyor:)Hic denemedim ama sarimsakli kitir ekmekleri, dilimlenmis ekmekleri sarimsakli zeytinyagli sosa batirip firinda kurutabiliriz sanirim.Izgara tavuk gogsu zaten olabilecek en hafif tavuk cesidi olsa gerek,tam da salatalara yakisir sekilde. Iste boylece, normal bir salataya biraz tavuk biraz da kitir ekmek katinca gayet doyurucu ve lezzetli bir ogun oluyor:)