Malzemeler
3 adet orta boy elma
2 adet orta boy havuç
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı boyutunda taze zencefil
1 paket bisküvi
1 çay bardağı kadar fındık
Yapılışı
Elmalar, havuçlar ve zencefilin kabukları soyulup,rendelenir. Ardından 3 yemek kaşığı şeker ile suyunu tamamen çekene kadar pişirilir.Biraz soğutulduktan sonra,derin bir kap içinde küçük parçalara ayrılmış bisküvinin üzerine eklenip,tamamen karışana kadar yoğurulur.Fındıklar olabildiğince ince kesilerek geniş bir tabağa yayılır.Eller hafif ıslatılarak karışımdan parçalar koparılıp,yuvarlar yapılır ve fındığa bulanır.Afiyet olsun..
Elif diyor ki:
Yine bir akşam ve yine bir tatlı krizi:)Bu seferki annemin tatlı kriziyle denk geldi.Ben de daha dün aklıma düşmüş olan bu tarifi yapmaya koyuldum böylece.Geçenlerde aldığımız taze zencefili de havuca çok yakıştırdığım için tatlıma ilave ettim.Bu arada taze zencefilin kokusuna ve verdiği keskin tada bayıldım..
2 yorum:
Elmalısını yapıyordum fakat havuç kullanmıyordum ellerinize sağlık nefis gözüküyor...
harika görünüyor
Yorum Gönder