Malzemeler
1.5 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı yoğurt suyu
1 su bardağı sıvıyağ
1 dolu yemek kaşığı kuru maya
2 adet yumurta (1'inin sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar tam buğday unu
içi için:
yeterince beyaz peynir
yeşil soğan
karabiber
Yapılışı
Ilık süt geniş bir kabın içerisine boşaltılır, şeker ve maya eklenip biraz bekletilir.Ardından tuz, yoğurt suyu, yumurta ve sıvıyağ eklenip tel bir çırpıcı ile karıştırılır.Un da eklendikten sonra (yaklaşık 5 bardak oluyor) yoğurulur.Kabarması için,üzerine bez örtülüp, yarım saat bekletilebilir. İçi için beyaz peynir ezilir, yeşil soğan doğranır ve karabiber de ekilerek karıştırılır.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak poğaçalar hazırlanır.Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp kızgın fırına verilir.Afiyet olsun..
Elif diyor ki:
Eve tam buğday unu alındığından beri çoğu tarifi bu unla yapıyorum.Kekte, kurabiyede, poğaçada gayet güzel oluyor.Bu poğaçaları da tam buğday unundan yaptım.Un iri taneli olduğu için çok fazla kullanmaya gerek kalmıyor.Ayrıca yapılan tarifler daha besleyici ve sanırım beyaz unla yapılanlardan daha az kalorili oluyor.Denemeniz dileklerimle..
7 yorum:
kenalardaki süsler eskiden defter kenarlarına yaptığımız süsleri anımsattı çok tatlılar ellerine sağlık
çok güzel görünüyolar, mimlendinn =)
http://nalakasivar.blogspot.com/2010/06/miim.html
mimlendin tatlım :)
http://nalakasivar.blogspot.com/2010/06/miim.html
Mayalı hamurdan poğaça işini bir türlü başaramadım. Her seferinde bir sorun çıkıyor. Tarifinde benimkinden farklı olarak yoğurt suyu da var, bir de böyle deneyeyim bakalım. Umarım bu sefer şeytanın bacağını kırarım...
Ben de çoğu tarifimde tam buğday ununu kullanıyorum, çok memnunum...
Sevgiler...
yıkıldığımın resmidir ne kadar güzel olmuş bu poğaça Elifim :))
elerine sağlık.
harika olmuşlar çay saatinde ne güzel giderdi olsaydı şimdi:)))
ellerine sağlık
Ben de evde beyaz un bitmisse esmer un kullaniyorum. Nedense hep sonradan aklima gelir. Ama lezzeti sahane. Ellerine saglik. Sevgiler...
Yorum Gönder