Malzemeler
1 adet buyuk patlican
2 adet patates
8-10 adet kucuk kultur mantari
1 adet sogan
5-6 dis sarimsak
3-4 adet domates
feslegen, tuz
zeytinyagi
rendelenmis peynir
Yapilisi
Butun sebzeler istenilen buyuklukte dogranir, biraz zeytinyagi, biraz feslegen ve tuz eklenip firin tepsisinde karistirilir.Uzerine aluminyum folyo kapatilip firinda pisirilir. Pistikten sonra folyo cikarilip, uzerine biraz kasar yada mozarella peynir rendesi ekilip, uzeri izgarada kizartilir. Afiyet olsun.
Elif diyor ki;
Patlican yemegini cok severiz cok da pisiririz. Bu sefer hem firinda hem de yanina patatesden baska bir de mantar ekleyerek denedim. Tazesi olmasa da biraz da kuru feslegen yapraklari serptim ustune. Firinda pistigi icin sanirim cok hafif oldu. Yerken egeye geziler yaptim geldim:) Yanina da sehriyeli pirinc pilaviyla nefis bir aksam yemegi oldu..
Elif diyor ki;
Patlican yemegini cok severiz cok da pisiririz. Bu sefer hem firinda hem de yanina patatesden baska bir de mantar ekleyerek denedim. Tazesi olmasa da biraz da kuru feslegen yapraklari serptim ustune. Firinda pistigi icin sanirim cok hafif oldu. Yerken egeye geziler yaptim geldim:) Yanina da sehriyeli pirinc pilaviyla nefis bir aksam yemegi oldu..
5 yorum:
Ellerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun
Looks yummy!
Yuki
elifcaaaaan!!!!!! bil bakalım ben kimim :)full house dersem anlarsın :)
Merhaba,
blog aleminde yeni biri olarak blogunla yeni tanistim.Hos bir blogun var...Izleme listeme aldim
Sende buyur gel istersen....Sevgiler
Çok güzel paylaşımlar yapıyorsunuz,bayıldım.Samsung destek firması olarak sizi takip edeceğiz artık.
Yorum Gönder