15 Mayıs 2012 Salı
Sushi
Malzemeler
8-10 adet yosun yapragi (nori)
3 cup (4.5 su bardagi) pirinc (calrose)
2 yemek kasigi seker
1 yemek kasigi tuz
yarim cup (3/4 su bardagi) pirinc sirkesi
tutsulenmis somon baligi
konserve ton baligi
salatalik
havuc
avokado
kornison tursu
mayonez
krem peynir
soya sosu
Yapilisi
Pirincler once yikanip 15-20 dk soguk suda islatilir. 3.5 cup su ile genis bir tencerede kapagi hic acilmadan pisirilir. Bu arada pirinc sirkesi, seker ve tuz karistirilir. Pirinc pistikten sonra genis bir tepsiye alinir. Karisim icine eklenip iyice karistirilip sogumasi beklenir. Pirincler sogurken icine koyulcak malzemeler hazirlanabilir. Salatalik, hafif pismis havuc, avokado, tursu, somon baligi kucuk kucuk dogranir. Konserve ton baligi suyu suzulup biraz mayonezle karistirilir. Pirinc soguduktan sonra yosun yapraklarina ince bir kat olusturucak sekilde yayilir (yaklasik 3-4 yemek kasigi kadar). Yapragin bir kenari 2 parmak kalinginda bos birakilir, rulo yapip sardigimizda kolay yapismasi icin. Sonra diger kenara istenilen malzemeler eklenir ve rulo yapilir. Somon baligi, salatalik, havuc ve avokado hepsi birlikte guzel oluyor. Sadece somon baligi ve tursuda nefis oluyor (Turk usulu sushi bir nervi:)). Ayrica somon ve krem peyniri (pinar beyaz yada labne gibi olanlar) guzel bir kombinasyon. Mayonezli veya sade ton baligi da hos bir secim sushi icin. Yanina yukardaki sebzelerde eslik edebilir. Sushileri sardiktan 10 dk sonra yada butun sushileri sarip bitirdikten sonra keskin bir bicakla 2 parmak kalinliginda kesilir. Soya sosuna batirilarak afiyetle yenir..
Elif diyor ki;
Sushiyi bu kadar cok sevecegim aklima hic gelmezdi :) Turk yemeklerinden sonra buralarda en cok sevdigim kuzin japonlarinki. Ilk once gittigimiz acik bufe japon restaurantlarinda kesfettim sushiyi, sonra bizim neyimiz eksik diyerek giristik yapmaya:) Sonuc gayet guzeldi artik disarida yediklerimizden evdekiler kadar zevk alamiyoruz neredeyse:) Canimiz cektikce buradaki turk arkadaslarimizla toplaniyoruz. Herkes istedigi tarzda sariyor, hem eglenceli hem de nefis bir yemek oluyor bize de :) Yukarida tarifini verdigim maki tarzi sushi. Baska tarzlarda ve sekillerde olanlari da var (sashimi, nigiri vs). Cig balikli olanlari biz sevmiyoruz o yuzden hic denemedik. Tursu olayi da tamamen ozgun takilmak amaciyla denedigim birseydi cok iyi oldu cok da guzel iyi oldu :)) Ne zamandir paylasmak istedigim bir tarifti, denemeniz dileklerimle..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Hiç yemedim, görüntü güzel ama denesem yiyebilir miyim bilmiyorum :) Ama sunum gerçekten güzel, ellerinize sağlık.
Ya görüntü hoş ama çiğ balık yeme fikri hiç sıcak gelmiyor bana :)
ama tatmadan karar vermemek lazım değil mi :)
Ellerinize sağlık.
Cig baligi bende sevmedigim icin kullanmadim yapiminda. tutsulenmis somon baligi ile konserve ton baligi kullanmistim. yorumun icin tesekkurler nur salkimi.
ooohh bu blog tam damak zevkime göre bende bekleriiim http://modadakankan.blogspot.com/ :)
Sushi ancak bu kadar net ve öz anlatılabilir. Ben de çoktandır bloğumda paylaşmak istiyorum ama cesaret edemiyorum aanlatması yapmaktan daha karışık geliyordu. Ellerinize sağlık.
Bazen bende sirf anlatmasindan usendigim icin tarif girmiyorum. Yorumun icin tesekkur ederim.
DESTEK LÜTFEN ARKADAŞLAR :( http://modadakankan.blogspot.com/2012/09/tum-bloggerlardan-destek-lutfen.html
Yorum Gönder