Malzemeler
Hamur için:
3/4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
3/4 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
3+1/4 su bardağı un
İç harç için:
3 adet ayva
1 cay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
4 yemek kaşığı şeker
yarım su bardağı fındık
Yapılışı
Ayvaların kabukları soyulup,rendelenir.Zencefil ve şeker ile suyunu çekene kadar pişirilip, soğumaya bırakılır.Fındıklar küçük küçük doğranır ve soğuduktan sonra harçla karıştırılır.Ardından hamur için,süt,yumurta,eritilmiş tereyağı ve şeker tel çırpıcı karıştırılır ve üzerine una karıştırılmış kabartma tozu,un ve vanilya ilave edilip,yoğurulur.Un serpilen bir zeminde pişirilecek borcamdan biraz daha büyük olacak şekilde merdane ile açılır.Borcama kenarları da kapatacak şekilde yerleştirilir.Üzerine hazırlanan ayvalı harç koyulup,önceden ısıtılmış fırında kenarları pembeleşene dek pişirilir.Afiet olsun..
3 yorum:
Beautiful slice! :)
teşekkür ederim nina ve aslı:)
çok lezzetli görünüyor ve her zmanki gibi özgün bi tatli :) bundan da isterim gelince ablacim ,ellerine sağlik
Yorum Gönder