Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket premium vanilya
1 çorba kasesi kadar böğürtlen
1 yemek kaşığı orman meyveli kremşanti
1 yemek kaşığı file badem
sos için
1.5 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı orman meyveli kremşanti
Yapılışı
Yumurtalar ve şeker derin bir kapta beyaz-sarı bir görüntü alana kadar mikserle çırpılır.Yoğurt ve sıvı yağ eklenip,tekrar karıştırılır.Ardından un,unun üzerine kabartma tozu ve premium vanilya eklenip, pürüzsüz hale gelene kadar düşük devirde çırpılır.Fırının derecesi 180'e getirilir.Daha sonra 1 yemek kaşığı krem şanti geniş bir tabağa yayılır ve böğürtlenler üzerine eklenir. Böğürtlenlerin her tarafı krem şantiye bulaştırıldıktan sonra keke ilave edilir ve bir kaşık yardımı ile hafifçe karıştırılır.Karışım daha önceden yağlanmış bir kek kalıbına boşaltılır ve en üste file bademlerden serpilip,fırına verilir.Üzerinin yanmaması için yağlı kağıt örterek pişirilebilir.Kek fırından çıkıp biraz soğuduğunda,üzerine dökmek için sos hazırlanır.Bütün malzemeler küçük bir tencerede çırpma teli ile karıştırılıp,pişirilir.Sıcakken servis tabağına aktarılmış bütün kekin üzerine dökülür. Afiyet olsun..
Elif diyor ki:
Dün aldığımız ve ne yazık ki tatsız böğürtlenleri kek yaparak değerlendirdim.İyi ki de değerlendirmişim,lezzeti yerinde,böğürtlenleri keyfinde güzel bir kek oldu:)Ayrıca,bu keki Tuz Biber Dergisi Yemek Etkinliklerinden ilki olan Kek Etkinliği' ne gönderiyorum.
5 yorum:
Tarifinizi aldım.. Harika gözüküyor. Ellerinize sağlık. Katıldığınız için teşekkürler.
Sevgiler.
Tesekkurler Ferahcım.
elifcim çok lezzetli bir kek olmuş gerçekten..ellerine sağlık..öpüyorum:)
Ellerine sağlık harika bir kek olmuş canım hayırlı cumalar...
tesekkürler elifcim ve aslıcım.sizlere de hayırlı cumalar diliyorum.
Yorum Gönder