Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1.5-2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
3/4 su bardağı sıvı yağ
5-5.5 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş haşhaş
Yapılışı
Süt ve su derin bir kaba boşaltılır ardından maya ve şeker eklenip 5 dk bekletilir.Daha sonra yumurtanın akı,tuz,mahlep ve yağ da ilave edilip karıştırılır.Un yeterince eklenip,yoğurulur.Hamur yarım saat dinlendirilir.3 ya da 4 parçaya ayrılan hamurun her bir parçası açılır,üzerine fırçayla biraz yağ sürülüp,haşhaş serpildikten sonra el ile özenir ve rulo yapılır.Tepsiye sığacak şekilde gerekirse keserek yerleştirilir.Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp,önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun.
Elif diyor ki:
Buralarda her misafirlikte menünün vazgeçilmezidir haşhaşlı çörek.Hatta buradaki simitçilerde, pastanelerde bile aynı böyle rulo haşhaşlı çörekler satılır.Çocukken gezmelerde daha çok rastlardım ama şimdilerde yerini daha modern çöreklere böreklere bırakmış kıdemli haşhaşlı çöreğimiz:)Ben de kendi usulümle yapmayı denedim bu sefer.Afiyetle..
9 yorum:
offf süpersin bayılırım haşhaşlıya ellerine sağlık....
buna bayılırım işte tarifi alıyorum mutlaka yapmam lazım ellerine sağlık.
süper muhteşem olmuşlar, ben çok severim haşhaşlıyı sıkca yaparım. Canım ellerine saglık.sevgiler.
Canım ellerine sağlık, pofuduk pofuduk çok güzel görünüyor doğrusu :)
Sevgiler
nefis şeyler var hemen takibe aldım bende beklerim bloğuma..sevgiler
Puf puf ne güzel görünüyor canım.
Çok severiz bizde.
Elifcim pastahanedekiler halt etmiş seninkiler yanında..görüntü harika..ellerine sağlık canım..
bizde eskiyoruz galiba eskiler daha lezzetli geliyor.haşaşlı çörek benim memleketimde de çok meşhurdu fırınlarda simitçilerde pastahanelerde çok yapılır ama evde hazırlanmış haşaşlı içi ekmek fırınına yolladınmı daha bi lezzeti olur.mutlu hafta sonları.sevgiler.
ellerine saglik canim nefis görünüyor ben usakliyim bizim evde hashas hic eksik olmaz sag olsun kayin validem gönderiyor tarifini aldim sevgiler canim
Yorum Gönder