23 Şubat 2011 Çarşamba

Yaprak Sarmasi


Malzemeler
yarim kg yaprak
2 su bardagina yakin pirinc
1-2 yemek kasigi domates salcasi
1 adet buyuk sogan
ince dogranmis maydonoz
1 tatli kasigi kuru nane
karabiber
tuz, 1 cay kasigi seker
limon
zeytinyagi
kaynamis su

Yapilisi
Pirincler yikanir.Sogan ince dogranip zeytinyaginda iyice kavrulur.Ardindan pirinc ve salca eklenip, karistirildiktan sonra, maydonoz, karabiber,tuz, nane, seker, 2 yemek kasigi limon suyu eklenip karistirilir.En son olarak da yarim bardak sicak su eklenip suyunu cekene kadar pisirilir.Biraz soguduktan sonra yapraklar sarilir. Tencerenin en altina 1 kat yaprak serilir ve sarmalar ustuste dizilir.Hepsi dizildikten sonra zeytinyagi gezdirilir.Istege bagli olarak bira limon suyu da eklenebilir.En uste ince limon dilimleri dizilir ve 2-2.5 su bardagi kaynamis su ilave edilip kapagi kapatilir.Kisik ateste yaklasik 30-45 dk pisirilir.Afiyet olsun.

Elif diyor ki;
Kaderimde, Turkiye de degil de ilk defa burda yaprak sarmak varmis:)Esimin aklina dusunce once burdaki uluslararasi marketten salamura yozgat yapragi bulduk:)Ardindan yapilisini biraz internette arastirip biraz da anneme sorarak bi hafta sonu oturup yaprak sardik.Yarim kilo yapragi sarmasi ilk basta 1 saatten biraz fazla surmustu.Bu resimde gordugunuz gecen hafta sonu 3.kez yaptigim sarmayi sarmasi 45 dk surdu:)Gitgide ustalasiyormuyum ne:P Ilk sarmamizda tadina baktigimizda inanamadik cunku ayni daha once yediklerimiz gibi lezzetliydi:) Velhasil basariyla kotardigimiz yaprak sarmamizi sizinle paylasmak istedim.Icinde kus uzumu ve dolmalik fistik yok, cunku buralarda pek gormedim, gorduysem de kesin cok pahaliydi almadim:)Istege bagli olarak bunlarla zenginlestirilebilinir. Bir de pisirirken bolca zeytinyagi ve limon koyunca tadi da o kadar guzellesiyor.

1 yorum:

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

bu sabah aklımdan geçti, evde yazdan sakladığım yapraklar da var... üşenmesem iyi olacak galiba! böyle ışıl ışıl bir zeytinyağlı sarmak gerek en kısa zamanda... ellerinize sağlık!

Yorum Gönder