5 Aralık 2009 Cumartesi

Portakallı ve Hindistan Cevizli Kek


Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak fazla şeker
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 portakal kabuğunun rendesi
1 su bardağı hindistan cevizi
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı

Portakal kabukları rendelenir.Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Ardından süt,yoğurt ve yağ ilave edilip,tekrar çırpılır.Una karıştırılmış kabartma tozu,vanilya,un,portakal kabuğu ve hindistan cevizi de eklenip tekrar çırpılır.Kek kalıbına boşaltılıp,önceden hafif ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun..

Elif diyor ki:

Bugün akşamüstü misafirlerin geleceğini duyduktan sonra yerimde duramadım koştum mutfağa:)Uzun zamandır aklımda olan portakallı keki,hindistan cevizi arkadaşlığıyla bir deneyim bakalım nasıl olacak dedim.Misafirler beğendi,ev halkı beğendi, e tabi bu da benim için yeterliydi:)Yanında, ince belli bardakta kokulu çayla pek güzel gidiyor:)Denemeniz dileklerimle..

3 yorum:

Ekin Mutfagi dedi ki...

Adasim ellerine saglik....

Kek ile cayin kokusu bana da geldi aksam :))

Sevgilerle...

tub@ dedi ki...

Canımcım ellerine sağlık bende bu akşam misafirlerime fındık aromalı kek yaptım :)

Sevgiler tatlım

burcunokta dedi ki...

Portakalın mis gibi kokusunu çok severim, ince belli bardagın çayıda bir başka oluyor, Canım ellerine saglık. sevgiler.

Yorum Gönder