9 Aralık 2009 Çarşamba

Kaşarlı Poğaça


Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
yarım çay bardağı sıcak su
50 gr terem yağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
uzun, ince dilimlenmiş kaşar peyniri
1 yumurta

Yapılışı

Süt ve su derin bir kaba alınır.Margarin küçük parçalara ayrılıp,yaş maya ile süt-su karışımına atılıp,biraz eriyene kadar beklenir.Ardından yumurtanın beyazı,şeker,tuz ve sıvı yağ eklenip,tel çırpıcı ile karıştırılır.Un ilave edilip,yoğurulur.Yumuşak bir hamur elde edilir.Yarım saat kadar dinlendirilir.Daha sonra hamurdan istenilen büyüklükte parçalar kopartılıp,iki kaşar dilimi koyulup kapatılır.Kapatılan kısmı yukarı bakacak şekilde tepsiye dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp,susam ekilir.Önceden ısıtılmış fırına verilip,kızarana dek pişirilir.Afiyet olsun..

Elif diyor ki:

Sabah burnumda tereyağı ile yapılmış açma kokusuyla uyandım.Halbuki evde buna dair bir hareketlenme yoktu.Demek ki beynim yine bana oyun oynamış ve çaktırmadan canımın açma çekmesini sağlamıştı:)Peki Elif ne yaptı?Mutfağa gidip,kokusunu aldığı açmayı tabiki de:)İlginçtir bu bana hep olur:)İşte pufidik kaşarlı poğaçam böyle ortaya çıktı:)İkindi vakti,çayın yanında afiyetle de yendi.Denemeniz dileklerimle..

12 yorum:

orece dedi ki...

elifcim ellerine sağlık ben bayılırım kaşarlı poğacaya az kahvaltı olmadı bana. ya bende bu sadece bana oluyor sanıyordum uykudan canım bişey çekerek bende kalkarım bazen gece yatmadan önce düşer aklıma uyuyamam yapar yer öyle yatarım.

Adsız dedi ki...

himm ellerine saglik canim...

cok nefis görünyor, cok güzel kabarmis...


Sevgilerle...

burcunokta dedi ki...

Maşallah ne kadar güzel kabarmış, ellerinize saglık, afiyet şifa olsun. sevgiler.

mutfaktakizaman dedi ki...

canim arada bendede olur oyle mis mis kokular gelir burnuma ki evde benden baska yapacakta yok hani anne,kardes vs...kalkarim oyle.. amma velakin yaparda yerim;))

heleki su siralar uyuyuk uyanik hic fark etmiyor hersey kokar oldu burnuma oburlastimmi nee;))

ellerine saglik canim puf puf harikalar...

elif dedi ki...

teşekkür ederim huriyecim,ececim,elifcim ve burcucum.ortada olmayan yemeklerin birden mutfakta pişiyormuş gibi burnuma kokmasını tek ben yaşamıyormusum meğer:)yaşasın:)çünkü bu gerçekten garip bir durum:P

élif(keyf-i mutfak) dedi ki...

hımm..tam kahvaltılık bunlar..bazen eşimi nolur bana açma al diye gönderiyorum fırına..yani benim burnuma da koku geliyor ama ben mutfağa değil fırına yöneliyorum:)tembellik işte..açmayı istiyodum ama çok yağlı diye vazgeçiyordum.senin tarifinde ölçüler gayet makul..bu pazartesi kahvaltısnın menüsünde de bu olacak anlaşılan:)ellerine sağlık canım..

Pembe Tatlar dedi ki...

nerde poğaça ben orada:)))

Ellerine sağlık canım

Adsız dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR..YUMUŞACIK..GÖRÜNÜYOR..SEVGİLER..

KEYFESEYRAN dedi ki...

Dışardan aldığım poaçalar her zaman miğdemi ekşitmiştir onun için her zaman evde yaparım poaçalarımı bu tarif geirçekten harika puf puf oluyor mutlaka sevgiler Elifcim

elif dedi ki...

aslıcım didemcim ve keyfeseyran teşekkürler.

bir demet feslegen dedi ki...

Bana her gün olur nerdeyse :) Mayalı lezzetlere dayanamıyor, bir hoş oluyorum :) Bunu denemeliyim

Adsız dedi ki...

yaptım çok kabardı lrzetli gzell

Yorum Gönder