9 Ocak 2010 Cumartesi

Karnıyarık Poğaça


Malzemeler

Hamur için:
2 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1.5 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket yaşmaya
5-6 su bardağı un

İç malzemesi:
3 adet patates
1 avuç kuru domates
yeterince beyaz peynir
yeterince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı zeytin yağı
tuz,karabiber

Yapılışı

Hamur için, süt ve su biraz ısıtılır derin bir kaba alınır.İçine yaş maya ve şeker eklenip 5 dk bekletilir.Ardından un hariç tüm malzemeler eklenip karıştırılır ve sonra un da eklenip yoğurulur,yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurun kabarması için yarım saat bekletilir.Bu sırada iç malzemesi için patatesler soyulup,küp küp doğranıp tuz atılmış suda haşlanır. Kuru domatesler biraz ıslatıldıktan sonra ince ince doğranır.Peynirlerde küp küp doğranıp, tüm iç malzemeleri karıştırılır.Hamurdan istenilen büyüklükte parçalar koparılıp,elle açılır ve ortasına içten koyulur.İki tarafı hafifçe kapatılıp,yukarı bakıcak şekilde tepsilere yerleştirilir.Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.Sıcak fırına verilerek pişirilir.Afiyet olsun..

Elif diyor ki:

Bu poğaçaları hepimiz çok sevdik.Biraz çok yapmıştım ama evde hemen tüketildi.İç malzemesi poğaçaya değişik bir tat ve hava verdi.Deyim yerindeyse,mini pidecikler gibi oldular.Hatta ben bazılarının yarıklarına fırından almadan hemen önce kaşar peyniri dilimleyip koymuştum:)Öyle de çok nefis oldu.Denemeniz dileklerimle..

4 yorum:

Aysultan... dedi ki...

Güzel olmaz mı hiç:))
mayalı ve patatesli, kuru domatesde koymuşsun tam pide havası vermiştir ellerine sağlık canım:))

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Hımmm ellerıne sağlık süper üşenmezsem pazar kahvaltı soframısa dahıl edeyim..Kuru domatesi de iç malzemeye dahıl etmenız ayrı bır tat vermişdir...
Hayırlı günler her daım sizinle olsun..

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Pufidik pufidik enfes görünüyor:)

Ellerine sağlık Elifcimm

BAL TATLISI dedi ki...

çok güzel görünüyo nasılda canım çekti ellerine sağlık

Yorum Gönder