29 Ekim 2009 Perşembe

Ayvalı Tart


Malzemeler

Hamur için:
3/4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
3/4 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
3+1/4 su bardağı un

İç harç için:
3 adet ayva
1 cay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
4 yemek kaşığı şeker
yarım su bardağı fındık

Yapılışı

Ayvaların kabukları soyulup,rendelenir.Zencefil ve şeker ile suyunu çekene kadar pişirilip, soğumaya bırakılır.Fındıklar küçük küçük doğranır ve soğuduktan sonra harçla karıştırılır.Ardından hamur için,süt,yumurta,eritilmiş tereyağı ve şeker tel çırpıcı karıştırılır ve üzerine una karıştırılmış kabartma tozu,un ve vanilya ilave edilip,yoğurulur.Un serpilen bir zeminde pişirilecek borcamdan biraz daha büyük olacak şekilde merdane ile açılır.Borcama kenarları da kapatacak şekilde yerleştirilir.Üzerine hazırlanan ayvalı harç koyulup,önceden ısıtılmış fırında kenarları pembeleşene dek pişirilir.Afiet olsun..

4 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Ay yıldızlı bayrağımız altında bu harika vatanımızda nice 86 yıllara
sevgilerimle

Nina's Recipes dedi ki...

Beautiful slice! :)

elif dedi ki...

teşekkür ederim nina ve aslı:)

sinem dedi ki...

çok lezzetli görünüyor ve her zmanki gibi özgün bi tatli :) bundan da isterim gelince ablacim ,ellerine sağlik

Yorum Gönder