26 Ekim 2009 Pazartesi

Patlıcanlı Rulo Börek


Malzemeler

Harç için:
3 adet patlıcan
1 adet soğan
1 adet domates
bir avuç kadar maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz,karabiber

3 yufka
1 yumurta
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı zeytinyağı

Yapılışı

Soğan küçük doğranarak zeytinyağı ile iyice kavrulur.Bu sırada patlıcanlar soyulup,minik minik doğranıp,tuzla ovulur.Kavrulan soğanlara ilave edilir.Bu arada susuz ve sert bir domates küçük küçük doğranır ve diğerlerinin üstüne ilave edilir.En son ince kıyılmış maydanoz ve karabiber de ilave edilip,karıştırıldıktan sonra ocağın altı kapatılır.Daha sonra bir kasede yumurta,süt ve zeytinyağ çırpma teli ile karıştırılır.Yufka tamamen açılır ve yüzünün yarısına bu karışımdan sürülüp diğer yarısı üzerine kapatılıp,bu yarının üzerine de karışımdan sürüldükten sonra sivri kenarlar biraz içe doğru katlanıp,uç kısma harçtan koyulur ve rulo şeklinde sarılır.Sonra bıçakla ikiye bölünüp,önceden yağlanmış fırın tepsisine dizilir.Diğer yufkalara da aynı işlem uygulandıktan sonra, üzerilerine kalan karışımdan sürülüp,arzuya göre çörek otu serpilerek, önceden ısıtılmış fırında pişirilir.3 yufka bir midi fırın tepsisine tam geliyor.Afiyet olsun.

7 yorum:

Nina's Recipes dedi ki...

Thanks for visit my dear; I like your borek !!! :)))

pembe tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık...
Patlıcanlı gerçekten çok güzel oluyor:)

mutfağımdan dedi ki...

Çok güzel görünüyor:Eşim patlıcanlı şeyleri çok sever bunu denemeliyim.Ellerine sağlık...

nurmutfakta dedi ki...

ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN



46. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;

http://porselendemlik.blogcu.com

http://birdemliksohbet.blogspot.com/

http://gelibolu17.blogspot.com/

tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için

19 EKİM 2009 - 2 KASIM 2009

TARİHLERİ ARASINDA

http://nurmutfakta.blogcu.com/

YANİ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE

"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 46.HAFTA "

BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİM BU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
SEVGİLER

elif dedi ki...

Çok tesekkürler Nina,aslı,mutfağımdan ve nur..

KEYFESEYRAN dedi ki...

Patlıcanın, her yemeğini çok severim hatta pazara gittiğimde kendimi kaybedip her seferinde 5 kilo patlıcan alıyorum. tezgahtar abla büyük poşet vereyim mi deyince, aman yok sen büyük poşet verdikçe ben daha çok patlıcan alıyorum diyorum artık az almaya çalışıyorum börekler harika, patlıcan dan ne güzel tatlar çıkıyor ortaya Adana da reçelini yemiştim tadı halen damağımda sevgiler.

elif dedi ki...

teşekkür ederim keyfeseyran bende çok seviyorum patlıcanlı yemekleri,börekleri,çörekleri..:)reçeli de ayrı güzel oluyor ben de tatmıştım..

Yorum Gönder