22 Ekim 2009 Perşembe

Üzümlü Kurabiye


Malzemeler

1 su bardağı krema
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım çay bardağı süt
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket premium vanilya
1 avuç kuru üzüm

Yapılışı

Krema,eritilmiş tereyağı,sıvı yağ ve süt bir kapta karıştırılır.Ayrı bir kapta ise un,nişasta,şeker,kabartma tozu ve vanilya karıştırılır.Daha sonra diğer kaba eklenip,yoğurulur.Yumuşak bir hamur elde edilir.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, yassılaştırılıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir.Afiyet olsun..

Elif diyor ki:

Bugün akşama misafirlerimiz vardı ve onlara bir hevesle pasta yapmaya giriştim bugün ama bu sefer farklı bir kalıp deneyip, kendimce pek de başarılı olamadığım için bloguma koymak istemedim.Ayrıca kreması da baya artmıştı (ki bu her zaman yaptığım pasta kremasıydı (normal ev kreması + kaymaklı krem şanti)),ben de bu artan kremayı kurabiyede kullandım.Tabi benim kremam tatlı olduğu için fazla şeker atmadım.Sonuç olarak bence güzel ve az yağlı,nispeten daha sağlıklı oldu bu üzümlü kurabiyeler.Ha bi de 1 tanesini yeyiverdim sıcak sıcak hem de şu saatte:)Yani kalite kontrol de tamamdır:)Afiyetle..

7 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

bu tabak burda dursun ben çayımı alıp geliyorum:DD

elif dedi ki...

tamam canım bekliyorum:))

mutfaktakizaman dedi ki...

hmmm ellerine saglik canimm bendemi gelsem ne;))
HAYIRLI CUMALARR

birsence dedi ki...

üzümlü kurabiyeyi çok severim...ellerine sağlık arkadaşım....

elif dedi ki...

mutfaktaki zaman, her zaman beklerim:)
birsence, tesekkür ederim..

gulseyhan dedi ki...

hııım amanda nefıs olmusssss elıne saglıkkkk

elif dedi ki...

teşekkürler teyzecim:)

Yorum Gönder