2 Ekim 2009 Cuma

Soya Soslu,Mantarlı Tavuk


Malzemeler
3 adet göğüs eti
7-8 adet mantar
zeytinyagı
tuz

soya sosu icin:
1.5 su bardagı su
1.5 su bardagı sut
1.5 yemek kasıgı un
1 tatlı kasıgı tereyagı
3/4 cay bardagı hazır soya sosu
karabiber

Yapılısı
Tavuklar dograndıktan sonra,bir miktar zeytinyagı ve tuz ıle kavrulur.Suyunu salıp,cektikten sonra dogranmıs mantarlar ilave edilip,bırkac dakıka da bir karıstırılarak kavrulmaya devam edilir.Mantarlar piştikten sonra ocaktan alınır.Bu arada tavuklar pişerken soya sosu hazırlanır.Soya sosu ıcın su ve sut bır tencereye aktarılır.1.5 yemek kasıgı un bir kasede yarım bardak su ıle ezilip,tencereye ılave edilir ve kaynayana kadar karıstırılır.Kaynadıktan sonra tereyagı ve hazır soya sosundan ilave edilip,karıstırılır.İstege baglı olarak biraz karabiber de ılave edilir ve ocagın altı kapatılır.Sos ve tavuklar bir borcamda karıstırılıp,ustune kasar peyniri koyulup,5-10 dk peynirler kızarana kadar fırına verilir.Afiet olsun..

Elif diyorki:
Bu nefis yemek,daha onceden bahsettigim ogrencilik zamanımda cokca ziyaret ettigim Yesil-Mavi'de guvecte yapılırdı.Lezzetlimi lezzetli suyuna ekmek banıp yemekten,tavuk ve mantarlarına midemizde yer kalmazdı:)O yemegin sırrını cozmek ıcın arkadaslarımla cok dusunmustuk hatta yemegi yapmaya calısanlar bile olmustu fakat duydugum kadarıyla basarılı olamamıslardı.Ben de hala tadı damagımda olan o nefis yemegi kendi capımda yapmayı denedim bugun.Cok yaklastıgımı soyleyebilirim:)Gercekten de lezzetli bir yemek oldu.Aslında insan herhangi birseyi yediginde icindeki tatları ayırt edebiliyorsa,onu kendi de kolayca yapabiliyor,bence.Yemegin sosunu ben de bıraz sulu yaptım ki ekmek de banılsın icine:)Yanına babamın yeni aldıgı sekıllı patates kesicegi ile patates kızartıcaktım fakat patates yerine parmagımı kesiverince,yemegi patates kızartmasız yedik:)Afiet oldu bitti yemegimiz,dilegim sizin de denemeniz..:)

0 yorum:

Yorum Gönder