5 Ekim 2009 Pazartesi

Çikolatalı,Kestaneli Pasta



Malzemeler

Kek için:
3 yumurta
4 fincan seker
1 su bardagı süt
2 yemek kasıgı sıvı yağ
5-6 fincan un
1 paket kabartma tozu
1 paket premium vanilya

Ara kreması icin:
1 su bardagı tavada pişirilmiş kestane
4 su bardagı süt
3 corba kasıgı un
1 corba kasıgı nisasta
1 tepelem dolu corba kasıgı kaymaklı kremsanti
5 corba kasıgı seker
1 tatlı kasıgı margarin

Üstüne:
2 su bardagı süt
1.5 yemek kasıgı un
80 gr cikolata
1 tatalı kasıgı margarin

Yapılışı

Öncelikle,kek icin ymurtalar seker ile beyaz-sarı bir goruntu alana kadar cırpılır.Daha sonra sut ve yag eklenip,tekrar karıstırılır.En son un ve uzerine kabartma tozu ıle premium vanilya eklenip,karıstırıldıktan sona margarinle iyice yaglanmıs bir yuvarlak borcama bosaltılır.Uzerine yaglı kagıt kapatılarak,180 derecede pişirilir.Piştikten sonra sogumaya bırakılır.Daha sonra,pişmiş kestaneler minik minik dogranır. Ara krema icin süt,kaymaklı kremsanti ve un iyice karıstırıldıktan sonra pişirilir ve margarin icine atılır.5 yemek kasıgı seker kucuk bir tencerede karamelize edilir ve krema piştikten sonra altı hala acıkken icine dokulup,eriyene kadar karıstırılır.En son kestaneler de eklenıp,karıstırılır ve sogumaya bırakılır.Krema ve kek sogurken,uzeri icin,2 bardak sut ve un,un topak kalmıcak sekilde karıstırıldıktan sonra karıstırılarak kaynatılır ve icine margarin ile cikolatalar kucuk parcalara bolunerek atılır.Cıkolatalar eriyip,krema piştikten sonra sogumaya bırakılır.Soguyan kek eninden ikiye bolunur.İlk katı biraz sekerli süt ıle ıslatılabilir.Uzerine hazırlanan ara kremanın hepsi koyulur.Kremanın uzerine diger kek kapatılır ve biraz sütle ıslatılır.Uzerine hazırlanan cıkolatalı krema surulur.Dolapta biraz bekledikten sonra servis edilir..Afiet olsun..

Elif diyor ki:
Bir iki hafta once ilk kestaneyi gordugumde aklıma dusmüştü kestaneli pasta yapmak.Ara krema icin bu kadar zahmete girmeyip,bir kavanoz kestane sekeri de alabilirdim ama ben böyle yapmak istedim:)Ama eminim kestane sekerli de cok guzel olurdu.Ara kremasının karamelli kestaneli olması icin karamelize yaptıgım sekeri kullandım.Ayrıca kullandıgım 1 corba kasıgı kaymaklı kremsanti de guzel bir tat verdi.Uzerine ise 1 paket normal,1 paket antep fıstıklı cıkolata kullandım.Sonuc olarak hoş ve lezzetli bir pasta oldu.Denemeniz dileklerimle..

0 yorum:

Yorum Gönder