4 Ekim 2009 Pazar

Ispanaklı Börek


Malzemeler

250-300 gr ıspanak
5 corba kasıgı kıyma
5 corba kasıgı zeytinyağı
1 adet sogan
tuz,karabiber

4 adet yufka

1 su bardagı süt
3 yemek kasıgı zeytinyağı
1 yumurta

Yapılışı

Ispanaklar yıkanır ve iri bir sekılde dogranır.Soganlar dogranıp,5 yemek kasıgı zeytinyagı ıle iyice kavrulur,uzerine kıyma ilave edilir,tuz, karabiber ekilir ve derin bir kapta,ıspanaklar ıle karıstırılır.Süt,3 yemek kasıgı zeytinyagı ve yumurtanın akı bır kasede cırpılır.Yufka acılır ve yarısına bu karısımdan surulup,diger yarısı uzerine kapatılır ve uzerine kapatılan kısma yine bu karısımdan surulur.Yufkanın sivri kenarları biraz iceri katlanır ve harctan koyulup,rulo yapılır ve tepsiye dizilir.Diger 3 yufkada bu sekılde yapıldıktan sonra,uzerlerine,daha onceden akından ayırılan yumurtanın sarısı sürülür ve susam ekilir.180 derece fırında pişirilir.Afiet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder