11 Ekim 2009 Pazar

İncirli Truffle


Malzemeler

krema için:
2 su bardağı süt
1 tepeleme dolu yemek kasıgı un
1 yemek kasıgı nisasta
1 yemek kasıgı kaymaklı kremsanti
1 yemek kasıgı kakao
2 yemek kasıgı seker

1 cay bardagı fındık

~160 gr hazır kek

4 adet kuru incir

Yapılışı

Krema icin yarım su bardağı süt ile un ve nişasta iyice eritilir.Ardından bir tencereye aktarılıp,kalan 1.5 su bardağı süt eklenir.Kakao ve krem şanti de eklendikten sonra karıştırılarak pişirilir.Kaynadıktan sonra şekeri ilave edilip,karıştırılır ve soğumaya bırakılır.İncirler sıcak suda yumuşayana kadar bekletilir.1 buyuk paket kekin 3/4 ü (yaklaşık 160 gram) blenderla parcalanır.Fındıklar havanda ya da bıçakla küçük parçalara ayrılır.Krema tamamen soğuyup, katılaştıktan sonra derin bir kapta kek,fındık ve krema karıştırılır.İsteğe bağlı biraz daha katılaşması icin biraz dolapta bekletilebilir.İncirler doğranır.Hazırlanan karışımdan istenilen büyüklükte parçalar alınıp,içine doğranmış incirlerden koyulup,tekrar kapatılır.Biraz dolapta bekledikten sonra servise hazır olur.Afiyet olsun..

Elif diyor ki:

Kaç gündür truffle yapmak aklımdaydı ama bir türlü fırsat olmamıştı.İlk tarifim olan cezerye yapımına benziyor aslında.Genelde truffle için hazır krema ve çikolata kullanılmış fakat ben daha sağlıklı ve daha az kalorili olması açısından kremayı kendim yaptım ve kakao kullandım.Aslında keki de kendim yapmalıymışım çünkü yerken hazır kekin tadı geldi ağzıma hep.İçine incir koydum ama aslında direk malzemeye de eklenebilirdi.Bu ilk truffle denememdi ama tatlı krizlerimi atlatmak için pratik ve lezzetli bir çözüm olduğu için daha sık ve farklı tariflerini de deneyeceğim:)

2 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Harika gözüküyorlar...
Süslerinede bayıldım canım ellerine sağlık:))

elif dedi ki...

tesekkür ederim pembe tatlar:)

Yorum Gönder