19 Ekim 2009 Pazartesi

Karnıyarık


Malzemeler

6 adet orta boy patlıcan
6 adet ince yeşil biber
2 tatlı kaşığı salça
su

iç malzemesi:
1 su bardağı pişmiş kıyma
1 büyük soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
tuz,karabiber,kekik

Yapılışı

Öncelikle patlıcanlar soyulur.Ortalarından uzunca bir yarık açılır ve tuzlu suda bekletilir.Patlıcanlar beklerken iç malzemesi için soğan ve sarımsaklar küçük küçük doğranır ve 2 yemek kaşığı zeytin yağında iyice kavrulur.Sona ortası açılıp,salça koyulur ve 1/4 çay bardağı kadar su ilave edilir.Ardından soğanlarla karıştırılır ve kıyma ilave edilir.Tuz,karabiber ve kekik de eklendikten sonra iyice karıştırılır.Patlıcanlar sudan çıkarılıp,kurulanır ve çok az yağ koyulmuş kızgın tavada hafifçe kızartılır.İç malzemeden koyulup tencereye dizilir.Bu arada biberler de çok az yağ ile kızartılır ve karnıyarıkların üzerine koyulur.3 çay bardağı su tencerenin bir kenarından ilave edilip,kaynayana kadar harlı ateşte,kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir.Suyu bittiğinde 1 su bardağı su daha ilave edilir. Sonra 1 yemek kaşığı salçayı sıcak suda çözdürüldükten sonra karnıyarıkların üzerine dökülür.Suyunu çektiğinde ocaktan alınır.Afiyet olsun..

Elif diyor ki:

Bizimkiler de bende çok severim karnıyarığı.Bugün de içimden geldi yaptım.Hep salça kullandım yaparken fakat bizim salçamız daha geçenlerde annemin kendi domateslerimizden yaptığı salça olduğu için öyle yaptım:)Velhasıl güzel bir yemek oldu hepsi yendi bitti.Fotoğrafı biraz gösterişsiz oldu ne yazık ki çünkü biraz öncesinde daha dün arının ısırdığı parmağımı kırdığım kavanoza kestirdim.Hal böyle olunca,karnıyarığın hemen bir fotosu çekip ardından mideme indirdim,parmağımı da bir süreliğine izne çıkardım:)

4 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Canım çok geçmiş olsun ya...
Umarım önemli bir şey yoktur..
Ellerine sağlık vazgeçemeyeceğim bir lezzet...

elif dedi ki...

Aslıcım çok sağol düşündüğün için ciddi birşey yok çok şükür.Biraz derimden feda ettim kavanoza o kadar:)Tekrar tesekkürler canım:)

mutfağımdan dedi ki...

Geçmiş olsun.En çok sevdiğim yemektir karnıyarık ellerine sağlık...

elif dedi ki...

Teşekkürler mutfağımdan..

Yorum Gönder