Malzemeler
Hamur için:
2.5 su barağı un
6 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kaymaklı krem şanti
bir fiske tuz
2 cay kaşığı kabartma tozu
yarım su bardağı soğuk süt
yarım su bardağı soğuk su
1 yemek kaşığı tereyağ
3/4 çay bardağı sıvı yağ
Ara kreması için:
1 paket Muzlu Creme Ole
2 su bardağı soğuk süt
Yapılışı
Öncelikle un,şeker,krem şanti,tuz ve kabartma tozu mutfak robotunda karıştırılır.Daha sonra derin bir kaba aktarılıp,içine su,süt,eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ ilave edilip yoğurulur.Yumuşak bir hamur elde edildikten sonra alüminyum folyoya sarılıp 30-45 dk buzdolabında bekletilir.Daha sonra hamur 4 parçaya ayrılır.Fırın 180 dereceye getirilir.Her bir parça un serpilmiş zeminde oklava ile ince olacak şekilde açılır ve bir su bardağı ile kalıplar çıkarılıp,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.Sıcak fırına verilir ve pembeleşene kadar pişirilir.Daha sonra soğuk sütle creme ole çırpılır ve bisküvilerin üzerine sürülüp,bir diğer bisküvi ile kapatılır.Afiyet olsun..
Elif diyor ki:
Bugün sabah yatağımda yatarken birden beliriverdi bu bisküviler gözümün önünde:)Ben de sabredemedim ve hemen gerçeğe dönüştürdüm.Tarifi ben kendim uydurdum fakat bu uydurmanın ilham kaynağı Lezzet dergisinde gördüğüm zeytinyağlı tuzlu krakerlerdi:)Velhasıl böyle kıtır kıtır nefis bisküviler yaptım.Arasına creme ole koymadan da yemek istediğim için bir kaç tane de ayırdım:)Ama tatlı krizleri için bir kilometre taşı olan krema ile bu bisküviler çok daha işlevsel oldu,bence:)Denemeniz dileklerimle..
4 yorum:
hi, your "laboratuarim" is always busy! haha..
the cookies looks delicious and creamy ...yummm
XOXO
bravo şekerim.... harika görünüyor...
Ellerine sağlık
tesekkür ederim nina ve dragonfly:)
çokkk güsel bunların hepsi bacıcımm yaa ellerine sağlık:)
Yorum Gönder