7 Ekim 2009 Çarşamba

Haşhaşlı Kurabiyeler


Malzemeler

1.5 su bardagı süt
3/4 su bardagı sıvı yağ
1 yada 2 yemek kasıgı kaymaklı kremsantı
3 yemek kasıgı şeker
4-4.5 su bardagı un
1 paket kabartma tozu
3-4 yemek kasıgı nişasta
1 yumurta

5-6 yemek kasıgı dövülmüş haşhaş
3 yemek kasıgı seker

Yapılışı

Hamuru hazırlamak icin süt,sıvıyağ ve yumurta bir catal yardımıyla karıstırılır.Ardından krem santi,nişasta,bir miktar un ve unun uzerine kabartma tozu eklenip,karıstırılır.Unun geri kalanı da eklenip,yumusak bir hamur elde edinceye kadar yogurulur.Bir kasede haşhaş ve seker karıstırılır.Daha sonra hamurdan orta boyda parcalar koparılıp,elle yada oklava ile biraz acılır ve içine haşhaşlı şekerli karısımdan yayılır,rulo yapıp,sarılır (gül börek yapar gibi).Bu sekilde yapılan kurabiyeler,yaglı kagıt serılmiş bir tepsiye dizilip,180 derecede pişirilir.İstege göre uzerine pudra şekeri serpilir.Afiet olsun..

Elif diyor ki:

Bu kurabiyeyi annem istedigi için yaptım.Zararlı ve ağır olmaması acısından margarin kullanmadım,her ne kadar kurabıyeyi kurabiye yapan margarin olsa da.Hamuru yumusacık oldu.Kurabiyeleri yaparken,zemine biraz un serptim,yapışmaması için.Zaten rulo yapıp,sardıktan sonra,hamurun yumusaklıgından sanırım katmanları yok olup yuvarlak hale geldi:)Bazılarını sekere batırıp,oyle fırına verdim.Bazılarına da resimdeki gibi pudra sekeri serptim.Haşhaşa gelince,buralarda cok sevildigi,özellikle hashaslı çörek cokca yapıldıgı için vazgeçilmezlerimiz arasında kendisi:)Afiyet olsun hepimize..

4 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

sanırım oralar afyon/kütahya/eskişehir civarı:)

ben de haşhaşa bayılırım. geçen gün arkadaşım Afyon'dan getirdi taze taze.hemen açma yaptım.
bir daha ki sefere kısmet olursa bu şekilde deneyeyim.

ellerine sağlık:)

elif dedi ki...

papatya prensescim biraz yaklastın ama buralar simdilik çorum:)tesekkurler guzel yorumun için.denemenden mutluluk duyarım..

PAPATYA PRENSES dedi ki...

bişi aklıma takıldı, senin kurabiyelerin normal yuvarlak kurabiye gibi görünüyor. ama tarifde gül böreği gibi diyor. gözlerim mi yanlış gördü anlayamadım:)

elif dedi ki...

gözlerin doğru görmüş papatyacım:)hamur öyle yumuşaktı ki verdiğim şekil bile hamurun yuvarlakça şekil almasını durduramadı:)geç gelen cevap için kusuruma bakma canım yeni gördüm yorumunu,ne yazık ki..

Yorum Gönder