17 Ekim 2009 Cumartesi

Muzlu,Damla Çikolatalı Pasta ve Mim

Malzemeler

Kek için:
3 iri yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı Dr.Oetker gurme kakao
2 yemek kaşığı damla çikolata

Krema için:
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
4 yemek kaşığı şeker
1 paket Kaymaklı Krem Şanti
3 yemek kaşığı damla çikolata

Arasına:
2 adet muz

Yapılışı

Öncelikle krema için yarım bardak süt ile un ve nişasta bir kasede iyice ezilir.Ardından geriye kalan 3.5 bardak süt ve bu karışım tencereye aktarılır.Şeker de ilave edilip karıştırarak pişirilip, soğumaya bırakılır.Kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır.Ardından sıvı yağ eklenip,biraz çırpılır.Damla çikolatalar, kabartma tozu ve kakao ile un bir kasede karıştırılıp,ilave edilir.Mikserle düşük devirde biraz çırpıldıktan sonra yağlanmış yuvarlak bir borcamda,önceden ısıtılmış, 180 dereceye ayarlı fırında pişirilip,soğumaya bırakılır. Krema ılıdıktan sonra krem şanti ilave edilip 3-5 dk çırpılır.Ardından buz dolabında iyice soğuyana kadar bekletilir.Kek de soğuduktan sonra, yarım bardağa yakın süte biraz şeker ilave ederek,ıslatılır. Üzerine kalınca doğranmış muzlar dizilir.Tamamen soğuyan kremaya damla çikolatalar ilave edilip,yavaşça karıştırılır ve muzların üzerini ve kekin kenarlarını kapatacak şekilde kremanın hepsi kullanılır.Dolapta biraz bekledikten sonra servis edilir.Afiyet olsun..

Elif diyor ki:

Bu pastayı yapmak bugün birden aklıma geldi.Evde de malzemeler varken hemen yaptım ben de.Hemen dediysem birkaç saat sürmüştür :P Damla çikolatayı, dişlerimin arasına kaçıp,çıkmamakta hayli dirençli olduğundan,pek sevmem açıkçası ama keklere ve kurabiyelere çok yakıştığını inkar edemem:) Bu arada,geçenlerde markette görüp hemen aldığım Dr.Oetker'in gurme kakaosu da, diğer gurme ürünleri kadar güzel.İlk başta kokusu farklı gelmediyse de tadı kendini farkettiriyor..Birde pastamın keki hiç beklemiyordum ama çok kabardı.Aslında görünenin yarısı kadar olması gerekiyordu ki ve yumurtaları şekerle çok çırpmışım anlaşılan..Bir diğer konuya yani mime gelirsek, blog dünyasına amigurumileriyle nam salmış,çok sevgili teyzecim (http://gulseyhan.blogspot.com/; emeklinin uğraşı) beni mimlemiş.Ona çok teşekkürlerimi iletiyorum ve 2.mimimi sizinle paylaşıyorum..

1.En sevdiğim 3 çiçek: Çiçeklerle pek ilgilenmesem de ilk aklıma gelenler menekşe,gül ve sümbül.
2.Gerçekleşmesini istediğim 3 hayal: Sevdiğime, kariyere ve kendi evime kavuşmak
3.En sevdiğim ve en sevmediğim 3 huyum: Sevmediğim huylarım;bazen gerçekleri kabul etmekte zorlanmam,çabuk sinirlenmem ve bazen sevdiklerimi üzmem.Sevdiğim huylarım;insanları dinlemem ve çabuk arkadaş edinmem ve mantıklı olmam.
4.Gıcık olduğum 3 hareket:bir insanın hakkının yenmesi,birinin kasten küçük düşürülmesi ve insanların arkalarından iş çevrilmesi.
5.Bu benim en kara günümdü,dünya başıma yıkıldı ve bir daha ayağa kalkamam diye düşündüğüm bir olay: Açıkçası hiç bir olayı böyle değerlendirmek istemiyorum.

Mim sorularını cevapladım.Şimdi mimleme sırası bende..:)
Ben de sevgili Aslı'nın pembeli,hello kittyli sevimli mutfağını yani http://pembetatlar.blogspot.com/ u mimliyorum..


4 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık harika bir sunum şekli...
Bu arada mim lenmişim:))
Canım en kısa zamanda cvplayacağım...

elif dedi ki...

tesekkürler aslıcım:)

balböcükleri dedi ki...

ellerinize sağlık yeni buldum bu blogu bırakmam sevgileeeeeeeer

elif dedi ki...

tesekkür ederim serpilcim:)

Yorum Gönder