1 Kasım 2009 Pazar

Sakızlı Muhallebi ile Vişneli Tatlı


Malzemeler (Küçük dikdörtgen borcam için)

1 yumurta
1 Türk kahve fincanı şeker
1 su bardağı susuz ve çekirdeksiz vişne reçeli
2 Türk kahve fincanı un
1 Türk kahve fincanı damla çikolata

keki ıslatmak için:
2 yemek kaşığı tanesiz vişne reçeli
yarım su bardağı su

sakızlı muhallebi:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
3 parça damla sakızı

Yapılışı

Muhallebi için tüm malzemeler bir tencereye aktarılır ve çırpma teli ile un ve nişasta tamamen eriyene kadar karıştırılır.Yüksek ateşte,karıştırarak pişirilip,soğumaya bırakılır.Derin bir kapta yumurta ve şeker beyaz-sarı bir görüntü alana dek çırpılır.Ardından vişne reçeli,damla çikolata ve un eklenip,mikserle en düşük ayarda biraz karıştırıldıktan sonra margarinle yağlanmış borcama dökülüp,önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Fırından çıktıktan biraz sonra, su ile vişne reçeli karıştırılıp,kek ıslatılır ve tamamen soğumaya bırakılır.Daha sonra üzerine sakızlı muhallebi yayılır ve dolapta birkaç saat bekledikten sonra servis edilir.Afiyet olsun..

Elif diyor ki:

Canım çok tatlı istediği bir anda kafamdan uydurduğum bir tatlı oldu bu.Sade krema yesem yavan gelecek, pasta yapsam çok uzun sürecek derken böyle bir şey yapmak geldi aklıma:)Hem nefis hem de hafif bir tatlı oldu..Gelecek ilk misafirde tekrar yapmaya karar verdim:)Denemeniz dileklerimle..

5 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Sunuma bayıldım....

Mutlu bir hafta geçirmen dileğiye...

elif dedi ki...

teşekkür ederim aslıcım.

mutfaktakizaman dedi ki...

harika olmus canim ellerine saglik...

zeynep dedi ki...

çok hoşbir tatlı olmuş ellerinize sağlık,
kesin deniycem,,vişnede muhallebiyle nede yakışır ama...
sevgiyle kalın,takipteyim sıze

elif dedi ki...

teşekkür ederim zeynepcim..

Yorum Gönder