6 Kasım 2009 Cuma

Sütlaç


Malzemeler

5 su bardağı süt
2 su bardağı su
1.5 su bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket premium vanilya

Yapılışı

Süt ve 1.5 su bardağı su bir tencereye aktarılıp,kaynama seviyesine gelene kadar kendi haline bırakılır.Bu sırada pirinçler ayıklanıp,yıkanır,süt kaynamak üzereyken de tencereye ilave edilir ve pirinçler pişene kadar dibine tutmaması için arada karıştırılır.Bu arada,bir kasede yarım bardak su ve 2 yemek kaşığı nişasta çırpma teli ile iyice karıştırılır.Pirinçler piştikten sonra tencereye azar azar ve karıştırarak ilave edilir.En son şeker ve premium vanilya da eklendikten sonra iyice karıştırılıp,ocaktan alınır.Kaselere paylaştırıldıktan sonra fırında ızgara ile üstleri hafif yanana kadar bekletilir..Afiyet olsun..

5 yorum:

mutfaktakizaman dedi ki...

hmmm nasilda canim cekti;))
ellerine saglik canim...

Pembe Tatlar dedi ki...

Bayılırım fırın sütlaça özelliklede yanık kısmını yemeye...

Şehnaz dedi ki...

nasılda güzeldir..ellerine sağlık canım nefis görünüyor..

Aysultan... dedi ki...

Sütlaç sever biriyimdir.Canım çektiğinde elmin altında olsun bayılarak yerim:)
elelrine sağlık fırın sütlaç olunca daha bir başka oluyor...

mutfağımdan dedi ki...

Henüz yapmayı hiç denemediğim fakat yemeyi çok sevdiğim bir tatlı.Ellerine sağlık canım...

Yorum Gönder