18 Kasım 2009 Çarşamba

Zeytinli ve Çörekotlu Poğaça


Malzemeler

1 adet yumurta
yarım su bardağı ılık süt
yarım paket yaş maya
yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı kekik
1 çorba kaşığı ince çekilmiş çörek otu
1 küçük kase zeytin (doğranmış)
aldığı kadar un (yaklaşık 3-3.5 su bardağı)
1 yumurta sarısı (üzerine)

Yapılışı

Ilık süt içerisinde maya biraz eritilir.Ardından zeytin ve un dışındaki tüm malzemeler derin bir kapta birleştirilip,tel çırpıcı ile karıştırılır.Un ve zeytinler ilave edilip,yoğurulur,yumuşak bir hamur elde edilir.30-45 dk hamur dinlendirilir.Sonra,yağlı kağıt serilmiş tepsilere,yuvarlak şekiller verilerek dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp,önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilir.Afiyet olsun..

Elif diyor ki:

Tam da ağızlara layık, yumuşacık hem de zeytinli:) Annemin isteği üzerine - kapıdaki hastalıkları kovmanın en kolay yollarından biri olan olabildiğince faydalı baharat/bitki tüketmek amacımız:) - poğaçalarım çörek otlu oldu:)Zeytinle çörek otunu çok yakıştırdım ben.Denemeniz dileklerimle..Afiyetle..

5 yorum:

mutfaktakizaman dedi ki...

canim tam sifalik olmus puf puf ellerine saglik tatlim...

gulseyhan dedi ki...

ellerıne saglık elıfcım dokturmussun gene eeee napalım yiyenlere afiyet olsun

ECE dedi ki...

Aaayyy ne güzel olurdu sabah yanında çayla ellerine sağlık çok güzel gözüküyor.

rümeysaninrüyasi dedi ki...

günaydınlar ziyaretiniz için çok teşekkürler
ellerinize sağlık nefis gözüküyor
sevgilerle kalın hoşçakalın

Aysultan... dedi ki...

Ellerine sağlık canım,nefis görünüyor poğaçalar:)

Yorum Gönder