9 Kasım 2009 Pazartesi

Patatesli Poğaça


Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 adet patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çay kaşığı ince çekilmiş zerdeçal
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
4 su bardağı un

Yapılışı

Derin bir kapta yaş maya, sütün içinde biraz eritilir.Patateslerin kabukları soyulup,rendelenir.Ardından sıvı yağ ve yumurta eklenip karıştırılır.Daha sonra un haricinde tüm malzemeler eklenir.En son un da koyulduktan sonra iyice yoğurulur.45 dk kadar hamur dinlendirilir.Ardından yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, istenilen büyüklükte parçalar koparılıp,yuvarlak yapılarak koyulur ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun..

7 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım yumuş yumuş ne kadar lezzetli olmuştur...

Adsız dedi ki...

oldu mu şimdi elif bu saatte..olsa da hepsini ben yesem:D müthiş bencilimdir:)
ellerine sağlık süper olmuşlar..
zerdeçal nsıl bir tat veriyor?hiç kullanmamıştım..
iyi geceler..

elif dedi ki...

aslıcım teşekkürler.yosunbukacım zerdeçal hafif mahlep tadını andırıyor,kiremit renginde,körinin içinde de ihtiva eden,çok faydalı bir çeşit baharatımız kendisi:)son günlerde annem çorbaya ona şuna buna kattıkça ben de bakalım patatesli poğaça da nasıl oluyormuş dedim,hoşuma da gitti:)

bir demet feslegen dedi ki...

Zerdeçal annemin favorisi de ben bi türlü kokusunu sevemedim.. off of o poğaçalar pamuk pamuk ne güzel olmuştur :)

elif dedi ki...

teşekkürler edacım.ben de zerdeçalın nasıl bir tat vereceğini kestiremeden kullandım ama sonuctan memnun kaldım:)

Aysultan... dedi ki...

Çok güzel olmuş bu poğaçalar :) ellerine sağlık...

elif dedi ki...

teşekkürler aysultan..

Yorum Gönder