1 Eylül 2009 Salı

Kumpir


Bu da ev yapımı kumpir:)

Malzemeler

5 adet orta boy patates
1 yemek kasıgı oda sıcaklıgında tereyagı
1.5 su bardagı rendelenmis kasar peyniri
tuz
salam,mısır,tursu,salcalı sosis,bezelye..
ketcap,mayonez

Yapılısı

Patatesler soyulup,5-6 parcaya bolunup tuz eklenmis suda kaynatılır.Pistikten hemen sonra suzulup derin bir kaba alınır ve tereyagı ıle kasar peyniri ılave edilip,bir catal yardımı ıle purussuz bır hale getirilir.Püreden istenılen miktarda kaplara aktarılır.Ustune ıstenilen kumpir mezesi koyulup,bolca ketcap,mayonez sıkılır..


Elif diyorki:

Dun gece sahura yaptım bu kumpiri.Cok lezzetli ve doyurucu olmuslardı.Ben ustune mısır,salam ve salcalı sosis koydum.Aklıma gelseydi tursu da koyucaktım ama unutmusum gece gece:)Ayrıca zevke gore bezelye,havuc da koyulabilir..

0 yorum:

Yorum Gönder