8 Eylül 2009 Salı

Türlü


Malzemeler

3 adet orta boy patlıcan
3 adet orta boy patates
yesil fasulye
3-4 diş sarımsak
1 adet sogan
5-6 adet orta boy domates
4 yemek kasıgı zeytinyagı
kekik,adacayı


Yapılısı

Geniş bir tencerede kücük dogranmıs sogan ve sarımsaklar zeytinyagı ıle kavrulur.Kabukları soyulmus ve rendelenmis domates sosunun bir kısmı tencereye aktarılır.Ustune tencerenin dibini kaplıcan kadar yesil fasulye koyulup,biraz pişirilir.Yesil fasulye pişerken,patlıcan ve patatesler yuvarlak bir sekilde dogranıp,tuzlu suya koyulur.Ardından,cok az sıvıyag ya da zeytinyag koyulmus teflon tavada patatesler ve patlıcanlar hafif kızartılır.Fasulye biraz piştikten sonra ustune patatesler dizilir,biraz tuz ekilir ve kalan domates sosuna biraz yag eklenip,bir kısmı patateslerin uzerine dökülür.Onun ustune patlıcanlar dizilip,biraz tuz eklendikten sonra domates sosunun geri kalanı ilave edilir.En uste kekik ve adacayı yaprakları serpilir.Daha sonra sebzelerin ustune gelmicek sekilde istenilen miktarda su ilave edilip,pişirilir.Afiet olsun..


Elif diyorki:

Bu türlüyü ben kücükken babaannem yapardı.O yuzden adını babaanne türlüsü koymuştum:)Bugun iftara, misafirlerimize, bu ozledigim ve cok sevdigim yemegi yapmayı denedim.Sanırım basarılı olmusum ki ozellikle teyzem cok begendi:)


0 yorum:

Yorum Gönder