3 Eylül 2009 Perşembe

Yeşil Mercimek Çorbası


Malzemeler (4-5 kişilik)

1.5 cay bardagı mercimek
3 yemek kasıgı un
tuz,karabiber
yarım paket bulyon
su
üstüne:
1 adet sogan
4 yemek kasıgı zeytinyagı
nane

Yapılışı

Mercimekler yıkanıp,2-3 su bardagı su ile bir muddet haslanıp,süzülür.3 yemek kasıgı un 2 bardak su ile iyice karıstırılır.Ustune kaynar suda eritilmis yarım paket ya da istege göre 1 paket bulyon eklenip, iyice karıstırılır.3 bardak daha su eklenip,karıstırarak kaynatılır.Daha sonra mercimekler ilave edilir.Kaynadıktan sonra kıvamı koyu gelirse su ılave edilebilir.Bu arada 1 adet sogan cok kucuk bir sekilde kıyılıp,zeytinyagında kavrulur ve istenilen olcude nane eklenir.Servis yaparken corbanın uzerine koyulur..Afiet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder