14 Eylül 2009 Pazartesi

Pırasa Yemeği


Malzemeler

8 tane pırasa
2 tane havuc
4 tane domates
1 tatlı kasıgı salca
yarım cay bardagı zeytinyagı
tuz,su
3-4 adet limon tuzu
Yapılışı

Pırasalar ve havuclar dogranır.Zeytinyagı ıle biraz sotelenir.Domateslerin kabukları soyulup,rendelenir.Tencereye ilave edilir.Salca bir bardak suda cozulur ve yemege ilave edilir.2 bardak daha su eklenip,limon tuzu atılır,tuzu ayarlanır. Daha sonra kaynayana kadar harlı ateste kaynadıktan sonra kısık ateste pişirilir.Suyu az gelirse pişerken kaynar su ilave edilir..Afiet olsun..


Elif diyorki:

Gunlerdir pırasa da pırasa diye tutturdugum için sonunda pırasa almıs annemler:)Banada bugun pişirmek nasip oldu.Cok severek yedigim pırasayı ılk kes pişirdim.Zeytinyaglı yemeklerin yapılısı neredeyse aynı oldugu icin pırasa yemegini pişirmek de zor olmadı..Annemlere de afiyetle yemek düştü..:)

0 yorum:

Yorum Gönder