3 Eylül 2009 Perşembe

Bamya Yemeği


Malzemeler

Yarım kilo bamya
1 buyuk boy sogan
4-5 dis sarımsak
5 adet domates
1 tatlı kasıgı salca
4 yemek kasıgı zeytinyagı
yarım limonun suyu
su,tuz


Yapılışı

Bamyaların şapkaları kesilip,yıkanır.Soganlar piyazlık dogranır,sarımsaklar da dograndıktan sonra zeytinyagında kavrulur.Domatesler rendelenip,soganlara eklenir.1 tatlı kasıgı salca da eklendikten sonra bamyalar tencereye aktarılır.Yarım limon suyu eklenip,tuzu ayarlandıktan sonra,1 bardak su ılave edilip,pişirilir.Pişerken,su azaldıkca kaynar su ilave edilip,su mıktarı ayarlanır.Yaklasık 1 saat boyunca kaynadıktan sonra iyice pişmiş oluyor..Afiet olsun..


2 yorum:

gulseyhan dedi ki...

ahhh cok canım cekti olsada yesek eline saglık

elif dedi ki...

tesekkurler teyzecim.bigun size de yaparım,beraber yeriz:)

Yorum Gönder