29 Eylül 2009 Salı

Havuç Çorbası


Malzemeler
2 adet buyuk boy havuc yada 4-5 adet orta boy havuc
1 tatlı kasıgı tereyag
2 tatlı kasıgı zeytinyag
5-6 su bardagı su
2 yemek kasıgı un
yarım cay kasıgı zencefil
karabiber,tuz

Yapılışı
Havuclar dogranıp,tereyag ve zeytinyag koyulmus tencerede biraz sotelenir.Daha sonra ustune kaynamıs 2 bardak su ilave edilir ve havuclar biraz pişene kadar beklenir.Daha sonra 3-4 bardak soguk su ilave edilir. 2 yemek kasıgı un bir kasede biraz su ıle cırpılıp,soguk su ılavesinden sonra karıstırırak tek seferde corbaya ılave edilir.Kaynayana kadar corba karıstırılır.Sonra yarım cay kasıgı zencefil,cay kasıgının ucuyla karabiber ve yeterince tuz ılave edilir.Havuclar yeterince yumusadıktan sonra corba ocaktan alınır ve elektrikli bir cırpıcı ıle havuclar parcalanarak,corba puruzsuz hale getirilir.Uzerine varsa taze nane yoksa da kuru nane ekilerek servis edilir..Afiet olsun..

Elif diyorki:
Bu corba tarifi Lezzet dergisinin eylul sayısından.Fakat ben yine birseyler degistirdim tarifte:)Mesela krema koymak yerine,un koydum,diger sebze corbalarımda da yaptıgım gibi.Ayrıca yag miktarında da biraz oynama yaptım..İcindeki zencefil ile bu corba hem cok lezzetli oldu hem de soguk algınlık icin bir nevi ilac oldu:)Denemeniz dilegimle..

2 yorum:

selin dedi ki...

cok severim havuc corbasını, enfes gorunuyor ellerine saglık..
ben de beklerim : http://selince.selinozgur.com

elif dedi ki...

tesekkur ederim selincim.

Yorum Gönder