21 Eylül 2009 Pazartesi

Lokumlu Krema ile Meyveli Pasta




Lokumlu Krema ile Meyveli Pasta

Malzemeler
Kek için:
2 yumurta
1 su bardagı seker
1 su bardagı yogurt
1 yemek kasıgı sıvıyag
1 su bardagı un
1 paket vanılya
2 cay kasıgı kabartma tozu
Krema için:
4 yemek kasıgı un
4 su bardagı süt
6 adet sade lokum
1 tatlı kasıgı margarin
yarım paket krem santı
ara katına 1 adet muz

Jöle için:
1 su bardagı su
1 dolu yemek kasıgı nisasta
1 adet kivi
4 tatlı kasıgı seker

Yapılışı

Krema için 4 su bardagı sut ve 4 yemek kasıgı un bır tencerede el cırpıcısı ıle ıyıce karıstırılır.Lokumlar tencereye atılır.Ve kaynayana kadar karıstırılır.Lokumlar erimedıyse elektrıklı bir cırpıcı ıle karıstırılıp parcalanır.İcine 1 tatlı kasıgı margarin atılıp,eriyene kadar karıstırılır ve sogumaya bırakılır.Kek icin,yumurtalar seker ıle iyice cırpılır ve yogurt ıle sıvıyag ılave edılıp tekrar cırpılır.Un,ustune vanılya ve kabartma tozu ılave edıldıkten sonra karıstırılıp,yaglı kagıt serılmıs yuvarlak bır borcama bosaltılır.180 derece fırına ustune yaglı kagıt orterek pisirilir.Pistikten sonra sogumaya bırakılır.Kek pişerken jole hazırlanır.Jole icin kiviler kücük kücük dogranır.Bir tencerede 1 su bardagı su ıle 1 yemek kasıgı nısasta karıstırılır ve kaynayana kadar pısırılır.Kaynadıktan sonra kiviler ve seker icine atılıp,karıstırılır.Sogumaya bırakılır.Kek soguduktan sonra bıcak ile eninden ıkıye kesilir.Sekerli su ıle biraz ıslatılabılır.Kremanın yarısı ayrılıp,kalanı kekin üstune koyulur ve ince dilimlenmis muzlar ustune dizilir.Diger kek ustune kapatılır ve sekerli su ıle bıraz ıslatılır.Bu arada kalan krema yarım paket kremsantı ıle cırpılır.Bu kremadan da 2 yemek kasıgı ayrılıp,kalanı ıle pastanın ustu ve yanları kaplanır.2 yemek kasıgı krema pasta susleme sırıngasının ıcıne koyulup sekilli bir sekılde pastanın ucları cevrilir.Pastanın ortasına kivili jole koyulur.Buzdolabında birkac saat bekledıkten sonra afiyetle yenir..


Elif diyorki:

Nedense gece yatıp da uyuyamıyorsam aklıma binbir dusunce gelir.Ama bazen bunlardan en baskını farklı tarifler olur:)Dun gece uyumaya calısırken aklıma boyle aynen bu sekılde bır pasta yapmak geldı:)Ben de bugun kalkınca,kahvaltıdan sonra hayalimdeki pastayı gercege donusturdum:)Cok lezzetli oldugunu soylemeliyim.Hatta su zamana kadar yaptıgım en gusel pastalardan biri:P Pastanın izlenimlerine gelicek olursak, kremasına lokum koyunca seker katmaya gerek kalmadı.Cırpıldıgı halde lokumlar pütür pütür kaldı ama rahatsız edıcı gozukmuyordu..Jöle icin de kiviyi sectim cunku muz buyuk bır ıhtımalle kararıcaktı.Bu arada pastanın kekine 2 yumurta koydum ve kabartma tozunu az tuttum cunku pasta katlarının bıraz ınce olmasını ıstedım.Ayrıca borcama yaglı kagıt koyarak pısırdım cunku ne kadar margarinle yaglasam da her seferınde cıkarken parcalanıyordu,kek yumusak oldugu ıcın.Ben de careyı hamuru yaglı kagıda koymakta buldum.Ayrıca ustune yaglı kagıt kapattım kı duzensız bı sekılde ortadan kabarmasın diye..Pasta yapmak hem sabır hem vakit istiyor ne yazıkki:)Butun malzemeleri hazırlamak ve soğumalarını beklemek gercekten o pastayı yapmak isteyen kişi tarafından hazemedilebilir ancak:)Velhasıl,pastamı yaptım bitti, simdi dolapta afiyetle yenmek icin bekliyor..:)

3 yorum:

sinem dedi ki...

çok lezzetli bir pasta , her şeyi kendi ellerinle yapman da ayrica takdire değer. ellerine sağlik ablaciğim

TAZE NANE dedi ki...

Asıl bun mükemmel lezzete yorum bırakmak istemiştim.
Çok muhteşem görünüyor.
Sevgiler.

elif dedi ki...

tesekkur ederim sinem ve tazenane..

Yorum Gönder