16 Ağustos 2009 Pazar

Bulgur Pilavı


Malzemeler

5-6 adet domates
1 adet sogan
4-5 adet sivri biber
yarım cay bardagı zeytinyag
1 yemek kasıgı salca
2 su bardagı bulgur
2 su bardagı su
1 adet tavuk bulyon
tuz


Yapılısı

Bulgur ayıklanır ve ıslatılır.Sogan ve biber kucuk kucuk dogranıp zeytinyag ile iyice kavrulur.Domateslerin kabukları soyulup,dogranır ya da rendelenir.Sogan ve biber kavrulduktan sonra domatesler ve salca ılave edilir.Ustune yaklasık 10-15 dkdır ıslanan bulgurlar suzulup,eklenir.Bulyon 1 bardak kaynar suda eritilir ve diger 1 bardak su ıle pilava ilave edilir.Tuzu ayarlanıp,iyice karıstırılır.Suyunu tamamen cekene kadar pişirilir.Afiet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder