13 Ağustos 2009 Perşembe

Yogurt Corbası


Malzemeler

1 su bardagı yogurt
2 yemek kasıgı un
5-6 bardak su
1 yumurta
2 yemek kasıgı yarma veya pirinc
nane,tuz


Yapılısı

Yogurt, un ve yumurta cırpıcı bır aletle karıstırılır.Ocakta kaynatıktan sonra ustune 5-6 bardak kaynar su ilave edilir.Tuzu ayarlanır.Kaynayana kadar karıstırılır.Kaynadıktan sonra pirinc ya da yarma ilave edilir ve pisene kadar kısık ateste kaynatılır.Arada karıstırılır.Istege baglı olarak nane tavada yag ıle kavrulduktan sonra corbanın ustune ilave edilir ya da corba pıstıkten sonra dırek ılave edilir.


Elif diyorki:

Yogurt corbasını bilmeyen yoktur sanırım.Cok pratık ve kolay.Bugun bu corbayı yaptıgım ıcın bloga da koyayım dedım.Ben naneyi direk corbanın ıcıne attım daha saglıklı oldugu ıcın.Ama tabı kızgın yagda bıraz kavrulup sonra corbaya eklendıgınde cok daha leziz oluyor, her saglıksız seyin nedense daha lezzetli oldugu gibi:)

0 yorum:

Yorum Gönder