12 Ağustos 2009 Çarşamba

Patlıcan Musakka


Malzemeler

6-7 tane patlıcan
1 tane soğan
3 dis sarımsak
1 su bardagı pişmiş kıyma
yarım cay bardagı zeytinyagı
5-6 adet domates
1 yemek kasıgı salca
su,tuz,karabiber


Yapılışı

Patlıcanları alacalı bir sekilde soyduktan sonra ıstenilen sekilde dogranır ve bir muddet tuzlu suda dınlendırılır.Dogranılan sogan ve sarımsak zeytinyag ile biraz kavrulur.Ustune kıyma eklenir ve biraz daha kavurulur.Domateslerin kabugu soyulup, robotta pure halıne getırılır veya rendelenir.Patlıcanlar tuzlu sudan suzulup tencerede digerleri ile birlikte biraz kavrulur ve ustune domates sosu eklenir.Ardından suda eritilmis salca ve ıstenılen mıktarda su yemege eklenir.Tuzu da ayarlanır,istege gore karabiber koyulur.Afiet olsun..


Elif diyorki:

Bu yemegi ben kafama estigi gibi yaptım.Bir cok musakka tarifine uymayabilir acıkcası.Patlıcanları yuvarlak dogramadım mesela:P Istege gore biber de eklenebilir tabi patates de.Hic patlıcan yemeyen abim bu yemegi bayılarak yedi:)Napalım iste, bu da benim patlıcan musakkam:)




0 yorum:

Yorum Gönder