20 Ağustos 2009 Perşembe

Fırında Patates




Malzemeler
5 adet patates
Yarım cay bardagı zeytinyagı
2 cay kasıgı kekik
1 cay kasıgı kimyon
tuz
1 su bardagı su
Yarım su bardagı kasar peyniri

Yapılısı
Patatesler soyulup,istenilen sekilde dogranır.Daha sonra derin bir kapta zeytinyagı,keik,kimyon,tuz eklenip iyice karıstırılır.Teflon bir tavaya aktarıldıktan sonra 1 su bardagı su ilave edilerek pisirilir.Daha sonra borcama ya da fırın tepsisine yayılan patateslerin ustune kasar serpilir ve 8-10 dk 200 derece fırında pişirilir.Afiet olsun..

Elif diyorki:
Bu benim cok yaptıgım pratik bir aperatif.Yemek olacak mertebede degil kendisi:)Ama kahvaltılarımızı susleyebilir,pekala.Ayrıca,kekik patatese cok yakısıyor.Kimyon da yeni alısmaya basladıgım bir tat.Kekik gibi herseyle gitmiyor fakat patates ve tavukta cok gusel bir tat bırakıyor kimyon.Bugun annemin canı istemis onun icin yaptım fırında patatesi.Hazır yapmısken blogumda da paylasayım dedim:)

0 yorum:

Yorum Gönder