27 Ağustos 2009 Perşembe

Ekmek Üstü


Sahurluk bir tarif..

Malzemeler
10-12 adet ince ekmek dilimi
2 adet domates
peynir ya da çokelek
yarım cay bardagı zeytinyagı
1-2 adet carliston ya da sivri biber
2 yumurta
tuz,karabiber

Yapılısı

Domatesler ve biberler kucuk kucuk dogranır.Icıne arzu edilen kadar ezılmıs peynir ya da cokelek katılır.Yumurtalar ve zeytinyagı da ılave edıldıkten sonra karabiber ve istenilen baharatlarla beraber tuz da katılıp, ıyıce karıstırılır.Yaglanmıs tepsıye ekmek dilimleri dizilir.Ekmeklerin uzerine karısımdan koyulur ve fırının ızgarasında 5-10 dk pişirilir.


Elif diyorki:

Tam sahurluk bir tarif.Hemen sıcagı sıcagına da yazayım dedım:)Annem biz kucukken yapardı bunlardan.Taa o zamanlardan ismi ekmek ustu kalmıs.Simdi bloga koyarken isim de bir eksiklik var gibi geldi ama neyse..:)Ayrıca piserken dikkat etmek lazım.Izgara acık oldugu icin ekmekler bir anda yanabılıyor.Bunun dısında kahvaltıda ya da sahurda kolayca yapabılecegımız bir tarif, aynı zamanda doyurucu da..Afiet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder