20 Ağustos 2009 Perşembe

Peynirli Makarna Böreği


Malzemeler

Yarım paket makarna
Peynir
Maydonoz
Zeytinyağ
Sut
Yogurt
1 yada 2 adet yufka


Yapılısı

Makarna haslanır.İstenilen kadar peynir alınıp derin bir kapta ezilir.Yine istenilen kadar dogranmıs maydonozla birlikte yarım su bardagı sut,yarım su bardagı yogurt ve yarım cay bardagı zeytinyag ile karıstırılır.Makarna piştikten sonra suzulur ve karısım icine eklenir.Bir tepsiye yada borcama yufka iki kat serilir.Yufkaların arasına ve ustune yine yarım olcu sut yarım olcu yogurt ve birazda zeytinyagından olusan sos surulur ve makarnalı ic koyulur.Ustune kalan yufka aynı sekilde sosla ıslatılarak koyulur.En uste bu sos ya da yumurta sarısı surulup,fırına verilir.Afiet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder