27 Ağustos 2009 Perşembe

Sebzeli Pilav


Malzemeler

1 adet orta boy patates
2 adet havuc
2-3 yemek kasıgı bezelye (konserve yada pişmiş)
1 olcu pirinc
1.5 olcu su
3/4 cay bardagı sıvıyag
tuz

Yapılısı

Pirinc yarım saat ıslatılır ve süzülür.Bu arada havuc ve patates minik minik dogranıp,icine su doldurulmus ayrı kaplarda pişene kadar haslanır.Pirinc,yag tencereye koyup biraz kızdıktan sonra eklenir.Ustune 1.5 olcu su koyulup,tuzu da ayarlandıktan sonra kaynayana kadar yuksek ateste,kaynadıktan sonra kısık ateste pişirilir.Suyu cok az kaldıgında haslanmıs patates,havuc ve bezelye eklenip,karıstırılır.Suyunu tamamen cekip piştikten sonra ocaktan alınır..Afiet olsun..

1 yorum:

anneminkiziyim dedi ki...

Merhabalar,
blogunuzu ve tariflerinize simdi uzun uzun baktim cok hosuma gitti ellerinize saglik. Güzel sunumlarla harika yemek ve pastalar yapmissiniz. Bz en sondaki Sebzeli pilava da ben yormumu ekliyeyim dedim,
sevgiler...

Yorum Gönder