20 Ağustos 2009 Perşembe

Patatesli Patlıcan Yemeği


Malzemeler

3 tane patates
5 tane patlıcan
1 tane sogan
4-5 tane domates
1 yemek kasıgı salca
4 diş sarımsak
Yarım cay bardagı zeytin yağı
Tuz,kekik


Yapılışı

Sogan ve sarımsaklar kucuk kucuk dogranır ve zeytinyagında kavrulur.Patatesler ve patlıcanlar kup kup dogranıp,yemege eklenene kadar tuzlu suda bekletilir.Soganlar kavrulduktan sonra once patatesler koyulur ve biraz kavrulur.Ardından patlıcanlar koyulup biraz kavrulur.Daha sonra kabugu soyulmus ve rendelenmis domatesler eklenir.Bir tasım kaynadıktan sonra icine 1 bardak suda cozulmus 1 kasık salca eklenir ve sebzeler pisene kadar kısık ateste yemek pişirilir.Tuzu ayarlandıktan sonra,ocaktan almadan hemen once kekik eklenir.Suyunun daha cok olmasını isterseniz kaynarken icine 1-2 bardak daha su ekleyebilirsiniz..

0 yorum:

Yorum Gönder