20 Ağustos 2009 Perşembe

Yogurtlu Patlıcan Salatası




Malzemeler
5 adet patlıcan
1 kase yogurt
4-5 dis sarımsak
yarım cay bardagı iri parcalı ceviz kırığı
zeytinyagı
tuz,pulbiber,nane

Yapılısı
Patlıcanları ocak atesinde kozlenir.Sonra kabukları soyulup kucuk kucuk dogranır.1 kase cırpılmıs yogurt icine dovulmus sarımsaklar, istege gore tuz,zeytinyagı ve cevizler eklenir.Bu karısım dogranmıs patlıcanların ustune dokulur ve iyice karıstırılır.Daha sonra ustunu suslemek ve lezzet katmak amacıyla pulbiber ve nane ekilir.Afiet olsun..

Elif diyorki:
Patlıcanları ilk defa evdeki ocakta kozledım:)Ocagın kirlenmesi dısında gayet hos bir aktiviteydi.Hatta kozlenmis patlıcanları bu kadar cabuk piştikleri icin cok sevdim:)Sonrası zaten cok kolay ve lezzetli.

0 yorum:

Yorum Gönder