26 Ağustos 2009 Çarşamba

Kasarlı Köfte ve Domatesli Makarna


Kasarlı Kofte

Malzemeler (4 kişilik)
300 gr koftelik kıyma
2.5 yemek kasıgı kofte baharatı
1 cay kasıgı kekik
yarım cay kasıgı kimyon
Kasar peyniri
1 yemek kasıgı zeytinyagı
Yapılısı
Kıyma, kofte baharatı,kekik ve kımyon eklenerek yogurulur.15-20 dk dınlendirilir.Daha sonra ıstenılen buyuklukte parcalar koparılıp,iyice yassıltılır.Icıne onceden ınce ınce ve koftenın genıslıgıne gore dılımlenmıs kasarlar yerlestirilir.Zeytinyagı ıle yaglanmıs borcama dizilip,200 derece fırında pişirilir.
Elif diyorki:
Goruldugu uzere cok cok kolay bir tarif.Kofte baharatı olarak Bagdat'ınkini kullandım.Ayrıca kofte baharatına ek olarak kekik ve kımyon ekledim.Kasarları koftelerın ıcıne guzelce yerlestirip,onlara kacıcak delik bırakmadıgım halde,yine dısarı fırlamıslar:)Ondan galiba ki annem 2.koftesini yerken 'Kasarlı mı bunlaaaar' dedi:)Belki de yorgunluktan gec farketmistir ama:P

Domatesli Makarna
Malzemeler
3/4 paket makarna
4 buyuk boy domates
1 tatlı kasıgı salca
yarım cay bardagı zeytinyagı
tuz
Yapılısı
Makarnalar haslanır ve suzulur.Bu arada domateslerin kabukları soyulup,rendelenir.Daha sonra domatesler, 1 tatlı kasıgı salca ve zeytinyagı ile sularını cekene kadar pısırılır.Bu sosa arzuya gore karabıber ve kekik de ilave edilebilir.Sos katılastıktan sonra makarnanın ustune ılave edilip karıstırılır.
Elif diyorki:
Evet bu da herkesin bildigi bir makarna tarifi..Fakat resmini cekmisken tarifini de yazayım dedim.Kofte ve makarnanın yanına bir de patates kızarttım.Belki kofte,patates yaptın da neden yanına pilav yapmadın diye dusunebilirsiniz:)Pilav neredeyse hergun pişiyor bizim evde.Bende hem bi degişiklik olsun hem de hafif olsun diye makarna yaptım:)Cok da guzel oldu:P

0 yorum:

Yorum Gönder