20 Ağustos 2009 Perşembe

Muhallebili Kurabiye


Malzemeler
150 gr margarin
1 cay bardagı yogurt
3 yemek kasıgı kakao
3 yemek kasıgı seker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldıgı kadar un

Muhallebi:
1 su bardagı sut
1 yemek kasıgı un
1 tatlı kasıgı pirinc unu
1 yemek kasıgı seker
1 paket vanilya

Yapılışı
Un ve pirinc unu cok az sut ile iyice ozenir.Daha sonra 1 bardak sute ılave edilip pisirilir.Kaynayınca seker ve vanılya eklenir.Sogumaya bırakılır.Hamuru icin seker,kakao,yogurt ve eritilmis margarin karıstırılır.Ustune un,kabartma tozu ve vanılya eklenir.Sert bir hamur elde edinceye kadar iyice yogurulur.Ardından hamurdan kucuk parcalar koparılıp ıcıne muhallebiden koyulur ve kapatılır.Yaglanmıs ya da yaglı kagıt serilmis fırın tepsisine dızıldıkten sonra 200 derece fırında pişirilir..

Elif diyorki:
Bu ici muhallebi dolu kurabiyeler usulune gore yapılırsa cok lezzetli oluyor.Fakat hamurun yeterince sert,muhallebininde yeterince katı olması gerek.Yoksa sonuc tam bir husran,deneyimler konusuyor:)

0 yorum:

Yorum Gönder