21 Ağustos 2009 Cuma

Gül Börek


Malzemeler (2 kucuk fırın tepsilik)

3 yufka
1 cay bardagı süt
1 cay bardagı yogurt
yarım cay bardagı zeytinyağ
1 yumurta sarısı

İçi için:
5 adet patates
2 adet soğan
tuz,karabiber


Yapılışı

Patateslerin kabukları soyulduktan sonra herbiri 4-5 parcaya ayrılıp,tuzlu suda kaynatılır.Soganlar kucuk kucuk dogranıp yagda kavrulur.Haslanan patatesler ve soganlara karabiber de ekleyip bir catal yardımıyla patatesler ezılerek karıstırılır.Yufkalar ustuste iken enlemesine 4 parmaklık kalınlıkda kesilir ve en uc kısımları haric boylamasına 2 ye bolunur.Ayrı bir kasede sut,yogurt ve yağ karıstırılır.Yufka parcalarının ıcıne bu karısımdan surulur ve harcdan enlemesine koyulur.Harc koyulan yonde rulo yapılır ve gul sekline gelicek sekilde içe dogru sarılır.Ustlerıne yumurta sarısı surulup,200 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir..


Elif diyorki:

Gul borek surekli yaptıgım ve harc malzemesini istegime gore guncelledigim bir borek:)Bazen kıymalı soganlı,bazen peynirli ama bu sefer patatesli yaptım:)Birkac saat sonra sahurda yenmek uzere mutfakta bekliyolar sevgili boreklerim.Ayrıca,gül boregimi, simdi coook uzaklarda olan nişanlıma ithaf ediyorum:)

2 yorum:

gulseyhan dedi ki...

sevgili elifcim önce tüm ailenin ramazanini kutlarim eminim annen bu ramazanda bayram edecek cunku ellerine saglik cok guzel yemekler yapiyorsun tariflerini kizimla beraber denemeye calisiyoruz nisanlinda eminim cok saviniyordur aynisini evlenincede yapacaksin diye

elif dedi ki...

Tesekkur ederim teyzecim.Sizinde ramazanınız mubarek olsun..

Yorum Gönder