Malzemeler
3 tane havuc
1 tane patates
4 tane kabak
1 tane kuru sogan
4 dis sarımsak
yarım cay bardagı zeytin yagı
4 tane domates
tuz
Yapılışı
Kabuklarını soyup dıledıgımız sekılde ama kucuk olarak havuc,patates,kabak,sogan ve sarımsakları dograyalım. Sogan,sarımsak ve havucu bir miktar yagı koydugumuz tencerede kızartalım.Sonra patateslerı ekleyelim.En son kabakları da ekledikten sonra ustune robotta pure halıne getırdıgımız ya da rendeledıgımız domatesleri koyalım. Dıledıgımız kadar su ve tuz koyup bir miktar pişirelim.Afiet olsun..
Elif diyorki:
Oncelikle yemegin renkleri cok guzel gorunuyor.Rengarenk, icinde sarı,turuncu,kırmızı,yesil olan bir yemek..Tamam fotografda pek de belli olmamıs ama gercekten de ole yapınca siz de gorursunuz:)Tadı da cok guzel.Bizimkiler cok begendiler:)Ben de cok begendim acıkcası.Dolapta ne varsa kullanmısım gıbı gozukse de sonuctan memnun kaldık aılece:)
8 yorum:
çok leziz görünüyor harika birazdan deneyeceğim ellerinize sağlık.
yaptım ben azcık salça ve acı sivri biber ekledim bakalım nasıl olacak
bende birazdan yapacağım basit ve güzel bir tarif eşekkürler
etli versiyonunu da eklerseniz sevinirim.tesekkurler
birazda patlıcana türlü çıkar :D ecem bennn
Ne kadar sure pişirmemizi tavsiye edersiniz
patatesler pistikten sonra ocaktan alabilirsiniz.
bugün akşam yemeği olarak yaptım, en sonunda biraz pirinç ve mantar ekledim, gayet güzel oldu... kısık ateşte yapınca sebzeler dirice kalıyor daha iyi oluyor...
Yorum Gönder