12 Ağustos 2009 Çarşamba

Havuclu Patatesli Kabak Yemegi


Malzemeler

3 tane havuc
1 tane patates
4 tane kabak
1 tane kuru sogan
4 dis sarımsak
yarım cay bardagı zeytin yagı
4 tane domates
tuz


Yapılışı

Kabuklarını soyup dıledıgımız sekılde ama kucuk olarak havuc,patates,kabak,sogan ve sarımsakları dograyalım. Sogan,sarımsak ve havucu bir miktar yagı koydugumuz tencerede kızartalım.Sonra patateslerı ekleyelim.En son kabakları da ekledikten sonra ustune robotta pure halıne getırdıgımız ya da rendeledıgımız domatesleri koyalım. Dıledıgımız kadar su ve tuz koyup bir miktar pişirelim.Afiet olsun..


Elif diyorki:

Oncelikle yemegin renkleri cok guzel gorunuyor.Rengarenk, icinde sarı,turuncu,kırmızı,yesil olan bir yemek..Tamam fotografda pek de belli olmamıs ama gercekten de ole yapınca siz de gorursunuz:)Tadı da cok guzel.Bizimkiler cok begendiler:)Ben de cok begendim acıkcası.Dolapta ne varsa kullanmısım gıbı gozukse de sonuctan memnun kaldık aılece:)

8 yorum:

Adsız dedi ki...

çok leziz görünüyor harika birazdan deneyeceğim ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

yaptım ben azcık salça ve acı sivri biber ekledim bakalım nasıl olacak

Adsız dedi ki...

bende birazdan yapacağım basit ve güzel bir tarif eşekkürler

Adsız dedi ki...

etli versiyonunu da eklerseniz sevinirim.tesekkurler

Adsız dedi ki...

birazda patlıcana türlü çıkar :D ecem bennn

Adsız dedi ki...

Ne kadar sure pişirmemizi tavsiye edersiniz

elif dedi ki...

patatesler pistikten sonra ocaktan alabilirsiniz.

kitapolog dedi ki...

bugün akşam yemeği olarak yaptım, en sonunda biraz pirinç ve mantar ekledim, gayet güzel oldu... kısık ateşte yapınca sebzeler dirice kalıyor daha iyi oluyor...

Yorum Gönder