31 Ağustos 2009 Pazartesi

Patates Çorbası


Malzemeler

2 adet patates
1 adet sogan
1 adet havuc
1 tatlı kasıgı tereyag
3 yemek kasıgı zeytinyag
2 yemek kasıgı un
tuz
kekik,karabiber,kimyon,köri
5 bardak kaynar su


Yapılısı

Once soganlar dogranır ve tencereye aktarılan tereyag ve zeytinyag ile iyice sotelenir.Daha sonra havuc soyulup,dogranır ve soganlara ılave edilir.En son patatesler soyulup küp küp dograndıktan sonra tencereye atılır.Bu arada, 2 yemek kasıgı un yarım bardak su ıle bır kasede iyice eritilir.Sebzeler biraz kavrulduktan sonra tencereye 5 bardak kaynar su ve ardından unlu karısım ilave edilir.Istenen olcude karabiber,kekik,kimyon ve cok az köri eklenir.Tuzu da ayarlandıktan sonra iyice karıstırılıp,sebzeler pişene kadar pişirilir.Kıvamı koyu gelırse 1 bardak su daha ilave edilebilir.Piştikten sonra blendır ya da elektrikli el cırpıcısı ile cırpılıp pürüssüz hale getirilir.Ustune pul biber ekerek servis yapılabilir.Afiet olsun..


Elif diyorki:

Bu corbayı ılk defa yaptım.Cok da lezzetli oldugunu soylemeliyim.Goruntusu mercımek corbasını andırdı bana.Kattıgım baharatlar da cok daha lezzetli yaptı corbamı.Bu ramazan gunlerinde corbasız iftar yapmadıgımız icin bana da boyle degisik corbalar yapmak dustu:)Denemenizi tavsiye ederim:)

2 yorum:

sinem dedi ki...

bu akşam bu çorbadan da tattığım için yorum yazmak istedim , görünüşte herkes mercimek çorbası zannedip o tadı beklediği için çok sürprizli oluyor:) çünkü mercimekten çok farkli ve değişik bir tad bırakıyor ağızda. Patates çorbası deyince tadsız tuzsuz bir şey beklenir ama çok lezzetli ve klasik damak tadına bile uygun bir çorbaydı.ellerine sağlik

elif dedi ki...

tesekkur ederim sinemcim..yemeklerin ismine de gorunusune de aldanmamak gerektigini bir kez daha kanıtladım bu corbayla:)afiet olsun canım..

Yorum Gönder