16 Ağustos 2009 Pazar

Tiramisu


Malzemeler

Keki icin:
2 yumurta
1 su bardagı seker
yarım su bardagı sut
yarım su bardagı yogurt
1 yemek kasıgı katıyağ
1 tane kabartma tozu
1 tane premium vanilya
aldıgı kadar un


Kreması icin:
5+1 su bardagı sut
5 yemek kasıgı un
1 yemek kasıgı nisasta
6 yemek kasıgı seker
yarım paket krem santi
yarım paket labne peyniri


Keki ıslatmak icin:
2 tatlı kasıgı nescafe
2 tatlı kasıgı seker
yarım su bardagı sut
yarım su bardagı kaynar su


Ustu icin:
Kakao


Yapılışı

Yumurta ve seker iyice cırpılır.Ustune eritilmis halde katıyag ve yogurt ıle sut ılave edilir ve tekrar cırpılır.Sonra aldıgı kadar un,unun ustune kabartma tozu ve vanilya ilave edilir.Yavas ayarda cırpılır.200 derece fırında pisirilir.Kreması icin,5 bardak sut bir tencereye aktarılır.1 bardak sut ile un ve nisansta puruzsuz bır kıvama gelene kadar el cırpıcısı ıle cırpılır ve sute ılave edilir.Krema kaynayana kadar karıstırılır ve kaynayınca seker ılave edılip karıstırıldıktan sonra sogumaya bırakılır.Kek soguduktan sonra eninden 2 ye ayrılır.Krema tamamen soguduktan sonra labne peyniri ve krem santi tozu ilave edilip mikserle 3-5 dk cırpılır.Keki ıslatmak icin nescafe,seker,su,sut karıstılır ve yarısı kekin ustune kasık kasık dokulur.Bir kat kremadan koyulur.Ustune kekin 2.katı koyulur ve kalan sos ıle ıslatılır.Ustune kalan krema koyulur.Kekin her yerini kremayla kapladıktan sonra ustune kakao serpilir.Afiet olsun..


Elif diyorki:

Bu benim ilk tiramisum.Ama bilmiyorum kacıncı pastam:)Pasta yemeyi de yapmayı da cok seviyorum.Pastalarımda pasta tabanı icin bircok tarif denedim ama burda yazdıgımda karar kıldım.Diger pasta tarifleri icinde kullanıyorum bu keki.Hem yumusak hem de ince bir pasta katı yaratabiliyorsunuz boylece.Yalnız keki eninden ikiye ayırmak biraz zor oluyor sanırım yumusak oldugu icin.Ayrıca ayırma islemi icin kesinlikle kekin tamamen sogumus olması gerek.Yoksa kek paramparca oluyo,tecrubelerimden biliyorum:)Bunun dısında labneyi yarım paket kullandım cunku labneli kremalarla pek de hos bir gecmisim yok:)Ayrıca krema tamamen sogumadıysa labne kremada mayalanabiliyor:)Yarım paket de kremsanti kullandım ki, hem daha kıvamlı hemde daha lezzetli bir krema elde ettim.Boylece ilk tiramisumu da basarıyla gerceklestirdim:P Pasta yapmakda gitgide uzmanlasıyorum acıkcası ve bu da beni hazır pastaları yiyemez duruma dusuruyor,gercekten ilginc:)

4 yorum:

~UUR~ dedi ki...

elifcim tiramisuda kedi dili bisküvi ve mascarpone peyniri kullanılıyor, bu biraz türk usulü çakma tiramisu olmuş:))

elif dedi ki...

Evet uurcum bu bana has bir tiramisu:)Blogumdaki yemekler, cogunlukla evde bulunan malzemeleri iceren,kolay ve pratik tariflerden olusuyor.Yoksa,benim, tiramisuyu pastanelerde rastladıklarımızdan yapmak gibi bir hedefim yok.Ama sen boyle yapmaya istekliysen seve seve yerim:)

Unknown dedi ki...

Elifcim bu tarifi deniycem bende:)

elif dedi ki...

denemenden zevk duyarım semacım:)cok hafif ve lezzetli oluyor..

Yorum Gönder